Tjedan bogat događanjima u Palachu počinje u četvrtak, 29. listopada gostovanjem ACT Mobile Zine Toura na temu “Fanzini kao kulturološki fenomen, diskusija”.

ACT mobile zine tour je turneja kojom se predstavlja projekt arhiviranja i digitalizacije fanzina u sklopu Knjižnice i čitaonice Tabula Rasa iz Čakovca, koja djeluje kao paralelni program udruge Autonomni centar – ACT odnosno konzorcija ACT Grupe.

Kroz razgovor će voditi vodi Sebastijan Brumec iz ACT Čakovec. Svi zainteresirani mogu donijeti vlastite primjerke ili pregledati te obraditi dio neobrađenog arhiva knjižnice i skenirane ih uploadati direktno u online bazu fanzini.hr.

U ovoj turneji uz Knjižnicu i čitaonicu Tabula Rasa udruge ACT, sudjeluju i partneri Udruga Škatula iz Rijeke, Infoshop Iskra iz Zadra te K.V.A.R.K. iz Križevaca dok su donatori turneje Savez udruga Clubture odnosno Zaklada Kultura Nova, Grad Zagreb i Ministarstvo Kulture.

Nakon radionice će uslijediti prigodna punk rock slušaonica klasika 80′-tih i 90′-tih!

U petak će Palach ugostiti hvaljeni belgijski indie bend Intergalactic lovers, dok je subota rezervirana za Halloween party.  U nedjelju je na rasporedu treće izdanje “Sundays & space travels”.

Komentari

komentara