Riječki duo The Siids simbolično je, na dan otkazanog koncerta u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, fanovima poklonio akustičnu verziju pjesme »Beats Running Down«.

Ogoljena verzija njihovog zadnjeg singla prepuna je simbolike, a crno-bijeli spot sniman u režiji Bojana Kukuljana (Neon Studio), svojom je dramatičnom igrom svjetla i sjene dodatno naglasio atmosferu ove neizvjesne situacije, ali i pružio tračak nade koji se nazire u slikama i stihovima pjesme »Beats Running Down«.

– Snimka akustične verzije pjesme«Beats Running Down« nastala je kao zahvala svima koji su kupili kartu i koji su nas željeli podržati na našem prvom većem samostalnom nastupu u Zagrebu zakazanom za 18. ožujka u VIB-u. S obzirom na situaciju oko koronavirusa, jedina opcija bila je popeti se na neboder u kvartu i snimiti potpuno ogoljenu verziju našeg zadnjeg singla. Tek nakon snimanja shvatili smo koliko simbolike i neplanirane atmosfere ima pjesma u ovom obliku i kako je zapravo i ovog puta glazba sama od sebe povukla savršenu paralelu sa životom. S jedne strane treba jako malo da nestane sve ono što imaš, a s druge strane dovoljno je isto tako malo da imaš sve što ti je potrebno, poručio je kreativni autorski tandem, Stanislav Grdaković i Darko Terlević.

Pjesma je originalno objavljena na njihovom hvaljenom debitantskom albumu »Brutalist« u izdanju Dallas Recordsa za koji su osvojili nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off u kategoriji electro&off izvođača godine, te nominaciju za nagradu Ambasador u kategoriji najboljeg albuma i najperspektivnijeg benda 2019. godine.

Komentari

komentara