Prošle srijede otvorene su javne prijave projekata za četvrtu dodjelu priznanja Ambasador elektroničke glazbe. Dodjeljivat će se nagrade za ostvarenja u 2019. godini u Hrvatskoj i regiji, a svečana manifestacija bit će održana u četvrtak, 19. ožujka 2020. u riječkom Pogonu kulture, kao dio manifestacije Mjesec glazbe u sklopu Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020.


Kako navode organizatori, ove godine broj kategorija narastao je na ukupno 35, od čega se ističe povratak žanrovskih kategorija za DJ-a, uvrštavanje kategorija za vrednovanje rada Mainstream DJ-a i producenata. Kako je Ambasador kreiran da osim što nagrađuje najbolje, isto tako i povezuje, ali i potiče mlade i nove kreativce na sceni, ove godine su tri takve kategorije. To su: Najbolja nova klupska večer, Mladi DJ godine i Najperspektivniji bend godine/autorski projekt elektroničke glazbe. Svakako jedna od važnijih novih kategorija jest i ona za Vizualno rješenje godine.

Na svečanoj dodjeli Ambasador svake godine okuplja 300-tinjak profesionalaca iz elektroničke glazbene industrije te služi kao most koji ih povezuje.

U sam rad nagrade uključena je i struka. Stručnu radnu skupinu tvori više od 80 profesionalaca iz elektroničke glazbene industrije s višegodišnjim iskustvom i zapaženim rezultatima na sceni koje predlaže organizator nagrade Ambasador i partner projekta HGU DJ sekcija, a uključuje DJ-e, producente, promotore, organizatore festivala, vlasnike izdavačkih kuća, voditelje klubova, radijske voditelje, PR-ove, novinare, itd. Popis osoba koji su ove godine bili uključeni u stručnu radnu skupinu ostaje tajan sve do same dodjele nagrada, nakon čega će biti objavljen web-stranici manifestacije.

Svoje favorite prema definiranom pravilniku, kategorijama i kriterijima mogu prijaviti nositelji projekata, suradnici, prijatelji i fanovi. Prijave projekata su do 2. veljače.

Pravila, kategorije i kriteriji kao i obrazac za prijave nalazi se na web-stranici www.ambasador.hr.

Komentari

komentara