Ni krivi ni dužni članovi grupe Depeche Mode postali su dio političkih sukobljavanja u SAD-u. Sve je krenulo možda ne iz zle namjere, ali svakako s ogromnom dozom nemarnosti.

Naime, na velikom godišnjem političkom skupu desničarskih stranaka SAD-a jedan od najistaknutijih mladih američkih desničara – Richard Spencer – na pitanje voli li rock glazbu pokušao je biti duhovit i odgovorio je potvrdno te dodao kako su Depeche Mode službeni band američkih desničara.

Pojasnivši potom kako je dugogodišnji fan tog sastava Spencer je dodao kako su rani radovi grupe bili, s obzirom na naslovnice albuma i nazive – pod utjecajem komunizma (!), a potom se grupa okrenula korištenju nekih odrednica – fašizma!

Naravno, sve to su osobni stavovi i procjene na koje ima pravo, ali nikako nije imao pravo ni u šali proglasiti ih službenim rock bandom američke desnice jer to Gahan i ekipa nikad i nisu bili.

Upravo stoga grupa je odmah demantirala tu izjavu te podsjetila na svoje česte anti-Trump istupe tijekom kojih je, primjerice, prije no što je Trump izabran za američkog predsjednika rekao kako

„Trump govori surove i grube stvari i promovira strah što ga podsjeća na jednog lika iz sredine tridesetih godina prošlog stoljeća.“, rekao je Gahan misleći na Hitlera.

 

 

Komentari

komentara