Riječka premijera dokumentarnog filma »Tusta«, o frontmanu pulskog punk benda KUD Idijoti, čovjeku koji je prerastao glazbu i postao simbolom slobodnog mišljenja i zdravog razuma, bit će održana u Art-kinu u četvrtak, 21. studenog u 20 sati, uz gostovanje redatelja filma Andreja Korovljeva, najavljuju iz Art-kina.

– Biografski dokumentarac »Tusta« približava nas životu Branka Črnca Tuste putem arhivskih materijala i intervjua s gitaristom Sašom Milovanovićem Verudom, basistom Nenadom Marjanovićem Fricom, bubnjarom Diegom Bosuscom Pticom te kolegama i suvremenicima. Drugi čin ove priče posvećen je ograničenom djelovanju benda i zabranama koje su doživljavali uslijed rata i nacionalističkog ozračja u Hrvatskoj. Nepoljuljanih ideala i beskompromisnog stava, Tusta i KUD Idijoti bili su prvi hrvatski bend koji je nastupio u Srbiji nakon raspada SFRJ.

Konačno, u finalnom segmentu filma, redatelj Andrej Korovljev fokusira se na posljednje godine i prerani kraj Tustinog života, kada otkrivamo njegovu manje poznatu, intimnu, ljudsku dimenziju – piše u najavi filma.

Komentari

komentara