Talijani Zu su jedan od omiljenih zagrebačkih underground bendova. Trinaesti put u Zagrebu i prvi put u Močvari, Zu dolaze na krilima promocije još uvijek posljednjeg albuma »Cortar Todo«.

Album je na svojoj legendarnoj etiketi Ipecac Recordings objavio dugogodišnji suradnik i obožavatelj benda Mike Patton. Ipecac je 2009. godine objavio i pretposljednji album »Carboniferous«, da bi bend nakon promotivne turneje i više od 2000 koncerata odsviranih tjekom deset godina postojanja otišao na višegodišnji hiatus.
Ipak, 2014. godine najavili su povratak EP izdanjem »Goodnight, Civilization«. Nakon početnog ispitivanja terena, a potom i objavljivanja spomenutog dugosvirajućeg albuma, Zu su se vratili svom dobro poznatom road warrior ritmu od dvjestotinjak koncerata godišnje. Nakon dva povratnička koncerta koje su Zu u Ksetu odsvirali u postavi s bubnjarom The Locusta – Gabe Serbianom, ovaj put dolaze u novoj postavi. Treći čovjek na poziciji bubnjara u Zu je Tomas Järmyr, nevjerojatna skandinavska zvijer, stilski i energijom na tragu onome što je u bendu svirao originalni bubnjar Jacopo Battaglia. Zu su u ovoj postavi snimili i novi album i za očekivati je da neke od pjesama premijerno čujemo na novom zagrebačkom koncertu. Bez obzira na setlistu, već sada je jasno da nas očekuje jedan od najglasnijih i najenergičnijih koncerata sezone.
Kroz petnaestak godina postojanja, Zu su prošli dugi put od malog nepoznatog tria iz Rima do jednog od najtraženijih bendova na svjetskoj avant metal punk jazz i mathcore sceni. Uz četiri službena studijska albuma, objavili su desetine projekata s različitim gostima (Mats Gustafsson, Eugene Robinson, Nobukazu Takemura, Dälek, Eugene Chadbourne…), a na albumima su im gostovali i spomenuti Mike Patton, Barney Greenway (Napalm Death), King Buzzo (Melvins) i drugi.
Monolitni zid buke koji Zu stvaraju jedinstvena je mješavina avant metala, free jazza, psihodelije, no wavea, eksperimentalne elektronike i sličnih žanrova, i svakako i dalje jedan od najboljih i najvećih live izazova. Ne propustite!
Uskoro objavljujemo više informacija o ulaznicama u pretprodaji.

Komentari

komentara