B.B. Kingov sin Willie ne slaže se sa tvrdnjama svojih sestara da je njihov otac otrovan.

– Uvijek ima – ne želim ih nazvati tako, ali – uvijek se u kašeti nađe neka trula jabuka. Ponekad se dogodi da se bol pretvori u nešto što ona ne bi trebala biti, pa tako mislim da su iz ljutnje što su izgubile oca moje sestre otišle u ekstrem. Nadam se da ih javnost neće doživjeti kao ljutite osobe, jer one nisu takve, ali nekad se jednostavno ne znaš izraziti i napadneš prvu osobu koja ti se nađe na putu, a one su napale krivu osobu.

Kingove kćeri Karen Williams i Patty King ustvrdile su da je njegova menadžerica LaVerne Toney spriječavala članove obitelji da ga posjete dok je s njegovim osobnim asistentom Myronom Johnsonom radila o njegovoj glavi.

– Vjerujemo da je naš otac otrovan. On je ubijen, izjavile su Patty King i Williams.

No, Billboard izvještava da se smrt legendarnog B.B. Kinga ne smatra sumnjivom što potvrđuju i dvije odvojeno provedene istrage. Odvjetnik Brent Bryson potvrdio je da su o Kingu brinula tri liječnika i da je na raspolaganju imao medicinsku njegu 24 sata na dan sve dok nije mirno preminuo u snu.

Autor B.B. Kingove biografije Charles Sawyer rekao je za The Guardian da je siguran da su sumnje u trovanje B.B. Kinga apsolutno pogrešne. Sawyer priznaje da je King sretao puno žena obzirom da je imao 300 nastupa godišnje i da je znao reći: “Ako je žena trudna i kaže da si ti otac, jedino pitanje koje trebaš postaviti je da li je to moguće. Ako jest, onda je dijete tvoje”. No, otkriva i jednu kontroverzu – da mu je nedavno preminuli blueser otkrio da sa svojom drugom suprugom nije mogao imati djece zbog malog broja spermija. Taj je podatak objavljen u Kingovoj autoriziranoj biografiji The Arrival of BB King, koja je netom objavljena. Sawyer tvrdi da je King pročitao rukopis i da nije tražio da se taj navod makne.

Ipak, King se brinuo za petnaestero djece, uključujući Karen Williams i Patty King, a svima njima je posvetio autobiografiju.

Blues legenda preminula je u 89. godini, 14. svibnja, a pogreb je održan u njegovom rodnom gradu Indianoli, Mississippi, 30. svibnja.

Komentari

komentara