Nakon dva hvaljena koncerta u Tvornici kulture, uspješne biografije »Sve, samo ne romantika«, odvažne pjesme »Nešto glasno« i best of kompilacije »XOXO« u izdanju Menarta, zagrebačka grupa Elemental obožavateljima je pripremila novu poslasticu, nešto sasvim drugačije: videoalbum.

Izdanje »B strane« koncept je kojem je Elemental pristupio kustoski. Na njemu se nalaze pjesme iz njihovog 20 godina dugog stvaralaštva koje nikad nisu dobile pažnju koju zaslužuju, pjesme koje bi se na vinilnim izdanjima obično nalazile na B-strani. To su pjesme koje nikad nisu bile predstavljene kao službeni singlovi, za koje nikad nisu snimljeni videospotovi, svojevrsni »antisinglovi« koje publika često traži na koncertima.

Bend je odlučio probrati prstima po glazbenom fundusu i pjesme koje su kroz godine možda nepravedno zapostavljene, skupiti na jedno mjesto. Međutim, nisu htjeli napraviti još jedan tipični studijski album, ili »best of b-sides«, već su odlučili odabrane pjesme skupiti na papir, odsvirati ih uživo te od toga napraviti videoalbum. Snimanje albuma »B strane« održano je u prostoru AKC Medike, dok će njegova promocija biti danas u prostoru Hoću knjigu Megastore u centru Zagreba, u sklopu Noći knjige.

Videoalbum Elementala bit će, nakon premijernog predstavljanja, dostupan isključivo na internetskim platformama, što znači da ga nigdje neće biti moguće kupiti u fizičkom obliku. (I. Ko.)

 

Komentari

komentara