Kao predgrupa američkoj glazbenici Chelsea Wolfe koja će u sklopu Ciklusa Furioza, novog glazbenog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, nastupiti 1. kolovoza na Trsatskoj gradini, predstavit će se belgijski post hardcore bend Brutus.

Kako već samo njegovo ime implicira, riječ je o žestokom sastavu, triju koji stvara ekspanzivan, stratosferski punk. U travnju 2016. godine članovi grupe preselili su se u kanadski Vancouver gdje su u suradnji s Jessejem Ganderom snimili debitantski album »Burst«.

Postmodernističkom konstrukcijom, dinamikom black metala, hardcore energijom, prog i math-rock ukrasima te čistim pop melodijama koje se mogu otkriti na tom albumu, Brutus uspijeva pogoditi u rascjep između Slayera i Savagesa, The Smithsa i Slowdivea, Dillinger Escape Plana i Deusa, sa samo tri člana koji stručno surađuju kako bi svoj zvuk napravili što monolitnijim i emotivnijim.

Bubnjarica i pjevačica Stefanie Mannaerts pritom se pokazala kao zanimljiv vokal, sposobna da se u tren oka prebaci iz melodijskih pasaža u kažnjavanje svojih glasnica deranjem.

Komentari

komentara