Bono, pjevač grupe U2, uskoro će javnosti predstaviti vlastitu liniju naočala, a znatan dio prihoda bit će namijenjen fondovima za pomoć slabovidnim osobama.

Tek prošle godine Bono je priznao kako to što stalno nosi naočale nije posljedica glumljenja rock zvijezde, već činjenica da pati od glaukoma i bez dobrih tamnih naočala teško bi mogao nastupati. U dogovoru s kompanijom Revo on je pokrenuo akciju “Buy Vision, Give Sight” kojom se nadaju prikupiti 10 milijuna dolara koje bi iskoristili u dobrotvorne svrhe za pomoć slabovidnima, a do tako velike svote planiraju doći na taj način da će Revo poklanjati po 10 dolara od svakih prodanih naočala tijekom kampanje.

Komentirajući ovu akciju Bono je rekao kako je za njega to vrlo osoban čin:

“Zahvaljujući odličnoj medicinskoj brizi moje su oči u redu, ali deseci milijuna ljudi u svijetu imaju problema s vidom, a neki od njih ne mogu ni nabaviti naočale, čak ni provesti prvi očni pregled. Slab vid možda nije životno opasan, ali dramatično utječe na vaš život ako ga ne možete poboljšati. Svaki čovjek ima pravo na vid, a ovom akcijom pomoći ćemo milijunima da provjere svoj vid i dobiju naočale.”, rekao je Bono najavivši kako će nova linija njegovih naočala javnosti biti predstavljena ove jeseni.

Komentari

komentara