Riječki glazbenik Boris Štok koncertno je u zagrebačkoj Tvornici kulture promovirao svoj prvi samostalan album “Ispod kože”, objavljen u izdanju Aquarius Recordsa. Koncert je održan pred brojnom publikom u velikoj dvorani Tvornice.

Zagrijavanje je započelo nastupom alter/electro-pop dua The Siids iz Rijeke, koji je svojom svirkom najavio izlazak prvog albuma. Zatim se dvosatnim nastupom predstavio Boris Štok sa svojim bendom, promoviravši album “Ispod kože” koji je spoj najmodernije plesne elektronike i zvuka osamdesetih uz vrhunsku svjetsku produkciju. Prve reakcije na album hvale Štokovu vokalnu emotivnost, snagu, seksipil i boju glasa, navodeći kako se ovaj album lako zavlači “ispod kože”.

Izgleda da se uvukao i “u kožu” publike, koja je na promotivnom koncertu pokazala da zna riječi pjesama i u nekoliko je navrata zapjevala zajedno sa Štokom. Posebno emotivna bila je izvedba pjesme “Voli me još ovu noć”, obrada grupe Denis & Denis, kad se Boris Štok spustio među publiku kako bi kontakt s njom bio još bliži.

Uz sjajnu pratnju svoga benda Štok je izveo i pjesme “Tebi”, naslovnu “Ispod kože”, “Kao mi”, “Dodiri”, “Tišina”, dinamičnu i plesnu “Baby Baby”, “Ostani” i druge. Kao specijalni gosti na pozornici su mu se pridružili glazbena diva Josipa Lisac i zagrebačka grupa Chui. Štok je otpjevao i nekoliko pjesama Quasarra, a svojevrsni “šlag na tortu” bila je izvrsna obrada “Space Oddity” Davida Bowieja točno u pola noći, uz prisjećanje na Nikolu Teslu. Uslijedilo je još nekoliko biseva jer publika nije puštala Štoka s pozornice.

 

Veliki riječki koncert najavljen je za 23. studenoga u Pogonu kulture.

Komentari

komentara