Orri Páll Dýrason, bubnjar popularnog islandskog avant-rock benda Sigur Rós, napustio je grupu nakon optužbi za silovanje, prenosi BBC.

Meagan Boyd, umjetnica iz Los Angelesa, napisala je objavu na Instagramu, koja je sada obrisana, u kojoj tvrdi da ju je Dýrason silovao dva puta u 2013. godini.

U svojoj objavi na Facebooku bend je napisao da prihvaća njegovu ostavku kako bi se mogao “privatno” suočiti s “iznimno ozbiljnim” tvrdnjama.

Bubnjar Sigur Rósa obranio je sebe na vlasititom Facebook profilu.

Svoje obraćanje počeo je sa zahvalom prijateljima i rodbini koji su mu iskazali podršku, unatoč ozbiljnim optužbama protiv njega.

– Iskreno molim ljude koji siju mržnju da to čine u pravom smjeru, bez uvlačenja moje obitelji, naročito moje žene, u ovu stvar. U isto vrijeme molim ljude da ostanu mirni i da se ne dijele u dvije borbene vojske, ovo nisu sudski procesi, samo Meganina riječ protiv moje, na internetu. Glasne i provokativne poruke ne idu u ničiju korist – ni moju ni njenu, rekao je Dýrason u uvodnom dijelu svoje poruke.

– U svjetlu ozbiljnosti ove situacije, odlučio sam napustiti Sigur Rós. To je teška odluka za mene, no ne mogu dopustiti da ove ozbiljne optužbe utječu na bend te važna i lijep posao koji smo radili proteklih godina. Posao koji je meni tako drag.

Dat ću sve od sebe da se izvučem iz ove noćne more, no iz poštovanja za one koji uistinu pate zbog posljedica seksualnog nasilja, ovu bitku neću voditi javno, zaključio je islandski umjetnik svoje obraćanje.

Prema BBC-ju, Rolling Stone je vidio objavu prije negoli je izbrisana, a u njoj Meagan Boyd navodi da ju je Dýrason silovao dva puta tijekom jedne noći koju su zajedno proveli u Los Angelesu na snimanju albuma.

Boyd je navela da s optužbom nije ranije stupila u javnost zbog mnogih razloga.

– Mislila sam da mi nitko neće vjerovati. Osjećala sam da sam bila neodgovorna što sam mu vjerovala samo zato što je bio u bendu koji volim i zato što ga poštujem kao umjetnika, rekla je Boyd istaknuvši da su je trenutni događaji u slučaju Bretta Kavanaugha potaknuli da ispriča svoju priču.

Komentari

komentara