U The Beertiji na Trsatu u subotu započinje ovogodišnji program #ChillNaTerasi u sklopu kojeg će se publici jednom tjednom, vikendom, predstaviti različiti izvođači, »od regionalnih kantautora do lokalnih cover prvaka«.

Čast da nastupi na otvorenju ovogodišnjeg programa dobila je riječka grupa En Face. Bend koji je na sceni već tri desetljeća, trenutno djeluje u pomlađenom sastavu koji uz »stare snage«, frontmena Sandra Bastiančića i bubnjara Alena Tibljaša, čine i basistica Lidija Strika te gitarist Zvonimir Radišić.

– Za nastup na otvorenju ovogodišnjeg programa #ChillNaTerasi pripremamo gotovo isključivo naše stare dobre autorske pjesme, jednu lijepu porciju zdrave nostalgije, otkrio je Bastiančić.

Neće vam to biti prvi nastup u tom prostoru. Zašto volite terasu The Beertije?

– Pravi klupski prostor, jedan od onih za kojima patimo. Nekad su mladi obilazili isključivo takva mjesta u potrazi za dobrom glazbom, bilo od DJ-a ili od živih izvođača. Danas su raritetna takva mjesta, samim time i vrednija.

Grupa En Face od prošle godine djeluje bez dugogodišnjeg gitarista Mire Vidovića kojeg je zamijenio Zvonimir Radišić. Kako se snašao?

– Zvone je fantastičan gitarist, polivalentan igrač. Može na gitari sve što normalan glazbenik može zamisliti, pa i tražiti od njega.

Pred nešto više od dvije godine bendu se pridružila i basistica Lidija Strika koja trenutno studira u Austriji. Što su mlade snage donijele En Faceu?

– Upravo ono što se od mladih snaga očekuje, pomladile su bend. Zapravo jedva čekamo snimanje albuma da se ta novoubrizgana mladost osjeti i na radiovalovima.

Radite li na novim pjesmama? Kad bismo mogli očekivati novi singl En Facea?

– Godina 2019. je godina u kojoj ćemo najozbiljnije snimati album. Ne pjesmu po pjesmu, nego cijeli album, možemo slobodno reći povratnički, nakon deset punih godina. Novi single En Facea pojavit će se nakon što se objavi moj prvi kantautorski album. Na njemu radim, bit će dovršen u listopadu ove godine.

Hoćete li puno nastupati ovog ljeta?

– U odnosu na silne godine neaktivnosti, prilično. Dogovorenih pet nastupa u svibnju i lipnju za nas je gust raspored.

Vi ste uz rad u En Faceu, i dalje aktivni kao autor za druge izvođače. Na novom albumu »Sada« Massima Savića potpisujete dvije pjesme. O kojim se pjesmama radi?

– »Jedan potez previše« i »Paranormalan«. Ponosan sam na suradnju s Massimom i na te pjesme. Massimo je jedna pojava na našoj sceni kakve nije bilo dugo prije njega i teško će se tako brzo ponoviti. Jedan od najvećih ikad; sjajna biografija, počašćen sam što je moj opus u njegovoj diskografiji narastao na pet pjesama. Već sam se smjestio u krug njegove »šire obitelji«.

 

 

Komentari

komentara