Deveti Hrvatski bubnjarski kamp – Croatia Drum Camp idući tjedan će se održati u Grožnjanu u organizaciji MKC HGM-a i Udruge »Slavni u Istri«.


Ove su godine svi predavači iz Sjedinjenih Država, a među njima se ističu Rick Latham, poznat kao majstor funka i autor nekoliko najprodavanijih bubnjarskih knjiga i DVD-a te bivši bubnjar Quincyja Jonesa, Edgara Wintera i B.B. Kinga. Clayton Cameron je drugi važan predavač, a poznat je kao »kralj metlica«, odnosno muziciranja s metlicama koje su popularne u jazzu.

Clayton je bio dugogodišnji bubnjar Tonyja Benetta, Raya Charlesa, Jamesa Taylora i Franka Sinatre, a autor je prve knjige ikad napisane o izučavanju umjetnosti sviranja bubnjeva metlicama te je također i profesor jazz bubnjeva na Sveučilištu Los Angeles u Kaliforniji (UCLA).

Tu je i John Blackwell, dugogodišnji bubnjar pop ikone Princea, koji je nastupao i uz Justina Timberlakea i Patti LaBelle. Poznat je po strastvenom R&B i soul sviranju te naprednom vrćenju palica tijekom svirke što daje poseban ugođaj njegovim izvedbama.

Glazbeno poslovanje – Business for Drummers te bubnjeve za početnike i one naprednije predavat će Petar Ćurić koji je ujedno i umjetnički voditelj seminara te spiritus movens hrvatske bubnjarske scene.

Prijaviti se može zaključno s nedjeljom 2. kolovoza. Za sve informacije tu je e-mail [email protected] ili web adresa www.croatiadrumcamp.com.

Komentari

komentara