Grupa Cubismo koja već 25 godina u naše krajeve donosi plesne ritmove, u suradnji s pulskom grupom Nola pripremila je pravi »glazbeni kompliment« – singl »Lijepa si danas«. To je ujedno i prvi singl s nadolazećeg albuma »Tumbao« koji je nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a.

– Nakon desetak godina Cubismo ima i novu glazbenu suradnju, i to s grupom Nola. To je jedina suradnja na novom albumu, a do nje je došlo na inicijativu Nole, odnosno Marijana Jelenića koji je i autor skladbe. Kada su mi Marijan i Gabi pustili tu pjesmu, odmah sam čuo na koji način se Cubismo tu lijepo može uklopiti i smislili smo zanimljivi afro ritam za prvi dio pjesme te salsu za drugi dio. Sve je do kraja začinio i Miron Hauser, dirigent Jazz orkestra HRT-a koji je napravio izvanredan aranžman u koji je uklopio i big bend. Sva tri dijela ove suradnje dala su najbolje od sebe u ovoj skladbi. Kako Cubismo, tako i grupa Nola i JO HRT-a, a kao šlag na torti su prepoznatljivi i međusobno skladni glasovi Gabrijele i Ricarda, rekao je Hrvoje Rupčić, jedno od zaštitnih lica Cubisma.

Pjesma koju autorski potpisuje Nolin Marijan Jelenić, posveta je njegovoj supruzi Gabi.

– Nakon više od dva desetljeća zajedničkog života, meni je moj životni partner poručio i u pjesmi zauvijek zabilježio da sam danas lijepa. Suradnja s Cubismom i Jazz orkestrom HRT-a donosi novu razinu zadovoljstva u moj život, komentirala je Gabi.

Novi album »Tumbao« koji će biti objavljen u izdaanju Aquarius Recordsa i HRT-a, izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa će se na njemu osjetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom tog razdoblja kada se bend više fokusirao na live nastupe. Na albumu će se naći deset pjesama, a čak sedam njih potpisuje slavna sedmorka – članovi Cubisma (Ricardo Luque – glavni vokal, Davor Križić – truba, Nenad Grahovac – trombon, vokal, Mario Igrec – gitara, Mario Penton Hernandez – klavir, vokal, Krešimir Tomec – bas gitara, Zdravko »Barba« Tabain – bubnjevi, timbalesi, Mladen Ilić – bongosi, Hrvoje Rupčić – konge, vokal). Osim suradnje s Nolom na pjesmi »Lijepa si danas«, jednu skladbu napisao je maestro Miron Hauser.

Komentari

komentara