Kočani Orkestar internacionalna je koncertna atrakcija, jedan od najcjenjenijih romskih sastava sa statusom uzbudljivih predstavnika svoje glazbene tradicije. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika ‘Balkan gypsy brass’ glazbe. Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, te popularne pjesme današnjice.


Kombinacija koja zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim dapače, prava pozivnica za ples u subotu, 19. siječnja 2019. u OKC-u Palach.
Early bird ulaznice po cijeni od samo 55 kuna do kraja godine dostupne su u Dallas music shop Rijeka, Croatia Records Rijeka i u sustavu Entrio. S prvim danom 2019. cijena raste na 60 kuna koja je aktualna sve do dana koncerta kad će biti potrebno izdvojiti 80 kuna.

Kočani Orkestar dolazi iz Makedonije iz malog grada Kočani. Glazbeni stil ovih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Tradicionalna romska glazba temelj je njihovih koncerata kroz koju se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama. Međutim, to nije sve. Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi. Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, te popularne pjesme današnjice.

Kočani orkestar

Kočani orkestar

Do sada su snimili pet albuma: ‘A Gypsy Brass Band’, ‘L’orient est rouge’, ‘Gypsy Mambo’ , ‘Alone At My Wedding’ i ‘The Ravished Bride’. U pripremi je i šesti studijski album, kao i mnogobrojne zanimljive suradnje poput prijašnjih (Cubismo, Luka Nižetić). Njihova je i pjesma ‘Siki, Siki Baba’ koja je poslužila kao soundtrack u filmu ‘Borat’.

Članovi orkestra su Bilent Saliev (saksofon), Nusret Bajramov (truba), Mendu Bajramov (truba), Tahir Bilalov (saksofon/klarinet),
Ibraim Rasidov (bariton), Tasmir Rasidov (bariton), Vilhen Memedov (tuba) i Erbil Rasidov (tapan/bubnjevi).

Komentari

komentara