Gužva u Palachu. Gužva u Kružnoj. Zahvaljujući 40. Ri Rocku, u petak, a potom i u subotu, u legendarnom riječkom klubu bilo je živo i glasno, baš onako kako bi trebalo biti svakog vikenda.

Dok je petak bio u znaku prve dodjele Ri Rock Kipića, subotnji program obilježili su nastupi demo bendova, onih zbog kojih ovaj dugovječni festival i postoji. Ove je godine koncept izmijenjen te su prijavljeni bendovi dobili priliku za nastup bez klasičnog koncertnog natjecanja, uz podršku glazbenika koji su doprinijeli Ri Rock sceni kroz povijest.
Druga večer riječkog rocka započela je – nastupom pulske old school death/thrash četvorke okupljene pod imenom Chronic Disease, a nastavila se predstavljanjem riječkog metal benda Zenoth koji je na Ri Rocku prošle godine osvojio visoko drugo mjesto. Dečki su u međuvremenu objavili prvi EP, a sada rade na novom albumu koji će svjetlo dana ugledati sljedeće godine. Pred publiku je potom stao riječki rock bend Media Effect koji postoji od lani, a svirka u Palachu bila mu je prvi nastup ikad. U prvom dijelu večeri posljednji je nastupio alternativni metal bend Mamut koji nakon godinu dana i nekoliko promjena u postavi, priprema teren za izdavanje prvog albuma.
Podršku mladim snagama preksinoć su dale iskusne snage riječke rock scene, izvrsni [email protected] i Borgie, One Piece Puzzle i Mandrili, nakon kojih su na red došla još dva demo benda. Jedan od njih je četvorka Fanaa koja iza sebe ima konceptualni album »fonomatik«, melankoličnog i psihodeličnog indie rock ugođaja, a drugi Nelaay, još jedan mladi riječki rock bend koji je ove godine predstavio prvi album.
Za sve one koji proteklog vikenda nisu mogli biti u Palachu, a željeli su na neki način biti dijelom Ri Rocka, vrijedni organizatori pripremili su live stream, odnosno prijenos uživo na društvenim mrežama koji je, sudeći po reakcijama, bio pun pogodak. Nakon uspješnih prvih dviju večeri, ovog je tjedna na rasporedu velika, dvodnevna koncertna završnica 40. Ri Rocka koja će biti održana u Pogonu kulture.
– Jeste živi? Hvala svima što ste došli na prva dva dana 40. Ri Rock Festivala u velikom broju! Proslava se nastavlja već sljedećeg vikenda u Pogonu kulture, a line-upu se pridružuju The Black Room (Najbolji demo album u zadnje tri godine) i The Siids (Riječka GiRica – Najperspektivniji mladi riječki demo bend) u petak 14. prosinca uz Let 3 i grupu Grč, dok će u subotu 15. prosinca uz Valtera koji svira Parafe, Po’ metra crijeva i Pankrte nastupiti demo bend desteljeća: Krešo i Kisele kiše! Nabavi svoju ulaznicu na vrijeme na Entriju, po cijeni od 70 kuna, i dođi na još jedan vikend pun dobre svirke, poručili su jučer iz Udruge Ri Rock.

Komentari

komentara