Drugo izdanje godišnje glazbene nagrade Rock&Off bit će održano 30. siječnja sljedeće godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Da podsjetimo, Rock&Off je nezavisna glazbena novinarska nagrada na godišnjem nivou po izboru stručnog glasačkog tijela, sastavljenog od predstavnika glazbenih portala, novina, televizija i radija raznih medija iz cijele Hrvatske koji redovito prate i poznaju domaću aktualnu i suvremenu alternativnu, rock, hip-hop i elektroničku scenu u svrhu valorizacije bujajuće alternativne glazbene scene koja obuhvaća širok raspon od alternativnog rocka, preko klupskih kategorija kao što su hip hop i elektronika do indie i DIY kantautora i izdavača.

Nagrada je proizašla iz glazbenog festivala RockOff koji je u četiri godine postojanja profilirao više od sedamdeset bendova koji su osim nagrada – snimanja albuma, singlova i videospotova – uspjeli zadobiti i jaču medijsku pozornost – od emitiranja u radijskim programima, preko gostovanja u televizijskim emisijama, do prisutnosti u tiskanim i elektroničkim medijima. Pokretači nagrade su koproducenti Unison – Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture koja ove godine slavi 20 godina postojanja te organizator Hrvatsko društvo skladatelja uz glavnog sponzora Iskon.

Podsjetimo, prva dodjela održana je 31. siječnja ove godine u Tvornici kulture i odmah pokazala da je riječ o vrlom uspješnom projektu koji je široj javnosti kroz medijsku aktivnost prezentirao sjajnu glazbenu scenu koja često nije u fokusu iste. Iz same nagrade su već u prvoj godini proizašla i tri projekta: Glazbeni kviz, Radio i Skener koji svaki na svoj način doprinose popularizaciji rock&off glazbenih žanrova, autora i izvođača što dodatno osnažuje ideju Rock&Offa kao glazbene platforme za prezentaciju glazbe koja ne spada u »srednju struju« najširoj javnosti.

Komentari

komentara