Na velikom tulumu u zagrebačkoj Tvornici kulture sutra ćemo doznati imena dobitnika druge nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off. Priznanja će biti dodijeljena u 10 kategorija.


U kategoriji Album godine nominirani su: »Iz kapetanovog dnevnika« (Chui), »Dangerous Waters« (J.R. August), »Portofon« (Porto Morto), »Discover« (Sun U) i »Brutalist« (The Siids), a u kategoriji Pjesma godine natječu se: »Words« (Overflow), »Hodaj« (Porto Morto), »Mene nisi nikad volila« (Sacher), »Iskra« (Urban & 4) te »Brian May« (Valentino Bošković). Koncertni izvođač godine bit će Chui, Goran Bare & Majke, J. R. August, Jonathan ili The Strange.

U kategoriji Veliki prasak nominirani su: Aklea Neon, J. R. August i The Siids, a u kategoriji Rock&Off: J.R. August, Overflow i Porto Morto. U kategoriji Pop&Off nominirani su: Detour, Irena Žilić i U pol 9 kod Sabe, u kategoriji Rap&Off: Kandžija, Vojko V. i Z++, u kategoriji Electro&Off: Aklea Neon, Sun U i The Siids, a u kategoriji Jazz&Off: Chui, Pavle Miljenović i Toni Starešinić.

– Od svemirskog rocka, preko odjeka gospela, bluesa i soula, pa do sintetičkih spojeva punka, trip hopa i popa, izbor kategorija ovogodišnjeg Rock&Offa zapravo je poruka domaćoj javnosti: evo kvalitetne domaće glazbe na koju vrijedi izdvojiti vrijeme! Naime, naša misija nije samo nagrađivanje glazbenika, već i odgoj mlađe publike, kao i skretanje pažnje starijoj publici na novu, uzbudljivu i umjetnički vrijednu rock i off glazbu koja se stvara u Hrvatskoj, poručuju iz direkcije nagrade.

Nagrada publike

Za kategoriju Nagrada publike još danas je moguće glasati za jednog od kandidata na Iskonovoj platformi te osvojiti odlične glazbene nagrade. Nominirani su: Aklea Neon, Chui, Goran Bare & Majke, J.R. August, Jonathan, Overflow, Porto Morto, Sacher, Sun U, The Siids, The Strange, Urban & 4 te Valentino Bošković.

– Kao što je prošlogodišnji dobitnik Vojko V. izjavio prilikom preuzimanja Iskonove nagrade publike, riječ je o kategoriji koja je najvažnija samim izvođačima. Divno je kad rad i kvalitetu prepozna struka, no uspjeh i slavlje su slađi ako stižu uz veliku podršku publike. Zato pozivam sve da glasovanjem podrže izvođača koji ih je osvojio prošle godine. Uz malo sreće, mogu osvojiti i glazbene nagrade koje smo pripremili, rekao je Iskonov Krešo Madunović.

Nakon što je prošle godine dodijeljena Rock&Off nagrada za životno djelo legendarnom nezavisnom izdavaču Zdenku Franjiću, ove će godine to priznanje pripasti legendarnom pulskom bendu KUD Idijoti. Kako poručuju organizatori, tom se nagradom, neki će reći »konačno«, prepoznaje značaj i mjesto KUD Idijota koje im na domaćoj rock i punk sceni pripada.

Gosti iznenađenja

Drugu dodjelu nagrada Rock&Off obilježit će nastupi fantastičnih mladih izvođača s najviše nominacija koji će još jednom pokazati zašto su predloženi, a zatim i nominirani, oni koje je nominiralo 76-ero novinara iz više od 40 medija iz cijele Hrvatske. U četvrtak će u Tvornici kulture nastupiti bendovi i izvođači koji su po novinarskom izboru obilježili 2019. glazbenu godinu: Chui, J. R. August, Porto Morto, Sun U, The Siids, Aklea Neon, Overflow i Pocket Palma, dok je za after zadužen DJ Dabi. Osim spomenutih izvođača organizatori su pripremili i goste iznenađenja.

Uz voditeljicu Martinu Validžić proći ćemo kroz kategorije i saznati dobitnike druge nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off.
Za sve koji nisu u prilici doći na dodjelu nagrada, sponzor nagrade Iskon, pobrinut će se za prijenos koji će se moći pratiti na web-stranici Iskona te na Facebook stranici Rock&Offa. Pozivnice za dodjelu nagrada dostupne su na prodajnim mjestima Entrijo po cijeni od 40 kuna. Također, na Iskonovoj Facebook stranici moguće je sudjelovati u nagradnim igrama i osvojiti pozivnice za dodjelu nagrade.

 

Komentari

komentara