Da nije bilo Hladnog piva ne bi bilo Dubioze. Da nije bilo KUD Idijota ne bi bilo Dubioze, povikao je sinoć frontmen Dubioze kolektiva pred nekoliko tisuća razgaljenih fanova i pozvao na stage Hladno pivo.

U tom trenutku na velikom stageu Adria Summer festivala Hladno Pivo i Dubioza »alles zusammen«, kako bi rekao profesor njemačkog i engleskog Mile Kekin iz Hladnog piva zapjevali su kultnu »Sjećam se« punk legendi KUD Idijota, a svim domaćim posjetiteljima u publici srce je zatitralo. Bez dvojbe (ili bez dubioze) bio je to emotivni vrhunac velikog koncerta Adria Summer Festivala Medulin. Scena za pamćenje. I bio je to pravi koncert kako bi rekli »bez greške«, onako kako to rade »profesionalci s dušom« za fanove svih generacija, bez kalkulacije, pankerski.

Pravi ljetni koncert

Pravi ljetni koncert koji bi se svidio i slučajnim turistima, a u kojem su oba benda napravila presjek svoje karijere te sve prisutne obradovali svojim najvećim hitovima. Koncert u kojem se đuskalo, pjevalo četiri sata i znojilo u potocima »Favorita« i nakon koga vam nije žao plaćene karte.
I dok je prve večeri legenda house glazbe, poznati DJ David Morales dobrano rasplesao publiku, druga večer je bila za one željne dobrog zvuka i angažiranih, inteligentnih i kritičnih tekstova kakve imaju i Hladno pivo i Dubioza.
I u pravu je Mile Kekin kada tvrdi da je Hladno pivo prije svega koncertni bend, a isto je i s Dubiozom. Oba su benda do savršenstva uvježbana, respektabilnog autorskog opusa, a ono što je najvažnije, i što je medulinska publika osjetila ponajviše je odlična komunikacija s vjernim obožavateljima koji znaju stihove gotovo svih pjesama i koji ih slušaju, pjevaju s njima, dižu ruke, skakuću i zabavljaju se. Hladno Pivo to radi dobrim pankerskim rifovima, odličnim zvukom i inteligentnim tekstovima i publiku drži sat i pol vremena.

Glazbena štafeta

 A onda dolazi energetska bomba u crno-žutom izdanju ska, Balkan i dobra satira s ogromnom količinom energije. Formula je to uspjeha Dubioze kolektiva. »Tope se žice, daj buke! viče Dubioza i prži dva i pol sata, onako kako treba i ne štedi se na jednom od dva koncerta koje ove godine imaju u Hrvatskoj. Pritom je neosporna činjenica da su itekako uspjeli animirati publiku – od 7 do 67. Bila je to generacijska štafeta – Hladno pivo predstavlja Dubiozu kao mladi bend (koji više to nije), a svi oni se nadovezuju na KUD Idijote, dok u publici skakuću i pjevaju tri generacije. Eto, pravi ljetni koncert za sve generacije.
Vrhunska produkcija s odličnim čistim zvukom na novoj medulinskoj koncertnoj pozornici ispod novoobnovljenog Starog malina na Rivi s pogledom na Medulin i svjetlima lunaparka dobro su osmišljen plan u kojem Medulin ima sve adute za novu festivalsku lokaciju za provjerena glazbena imena. Štinjan je underground, a Medulin mainstream. Odlično, odaberite na koju ćete obalu poluotoka.

Komentari

komentara