Pozitivan koncert, naša najznačajnija i najdugovječnija dvoranska svirka, svojim će 15. izdanjem ujedno i završiti svoj put. S Dubioza Kolektivom, kao headlinerom oba dana, i uz najjači line-up dosad, velikim dvodnevnim događanjem 22. i 23. studenoga u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova Pozitivac odlazi u povijest.

Pozitivan koncert u svojih je 15 godina postao i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji, a višestruko je ispunio svoju misiju, dotaknuo mnoge generacije i utjecao na stvaranje zdravijeg društva.

Najvažniji domaći zimski glazbeni događaj tako će poslati pozitivnu poruku kroz glazbu i obilježiti Svjetski dan borbe protiv AIDS-a u obliku dvodnevnog festivala, naglašeno je na jučerašnjoj presici u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održanoj povodom 20 godina rada HUHIVa i 15. i posljednjeg izdanja Pozitivnog koncerta.

Najveći bend naše regije, Dubioza kolektiv, nastupit će s punim koncertom obje večeri, 22. i 23. studenog, i s dva različita seta, a time će zaokružiti posebnu vezu s Pozitivcem započetu 2011. i nastavljenu 2014. godine pred rasprodanim dvoranama.

Drugog dana posljednjeg Pozitivca, u petak, 22. studenoga, program u Domu sportova otvara Manntra, nakon koje se na pozornicu penje Mile Kekin sa svojim solističkim materijalom i jedan od najvećih autora našeg podneblja, neponovljivi Darko Rundek s Ekipom. U subotu, 23. studenoga, čast da otvori koncert pripala je zagrebačkom Antenatu, poslije kojeg dolaze dvije hip hop institucije, otrovan dvojac Krankšvester, kao i Tram 11.

– Činjenica da je kroz dosadašnjih 14 godina kroz dvorane Pozitivca prošlo 150 tisuća ljudi čini ga najposjećenijim godišnim urbanim glazbenim događajem. Ovogodišnjim izdanjem završavamo s koncertom u formi kakvu je dosad imao, jednostavno smatramo da je ispunio svoju svrhu. Ostavit ćemo otvorena vrata da ga jednog dana ponovo pokrenemo prilagođenog za mlađe generacije koje su nam glavni target. Do tada nas čeka najbolje i najmoćnije izdanje našeg koncerta, 22. i 23. studenog u Velikoj dvorani Doma sportova, poručio je Sanjin Đukić, organizator Pozitivnog koncerta.

Ulaznice u prodaji

Standardno povoljne ulaznice za Pozitivan koncert u prodaji su po 90 kuna, a ostane li ih, na dan koncerta će im cijena biti 100 kuna. Vlasnici dvodnevnih festivalskih ulaznica morat će ih prvog dana zamijeniti za narukvicu pred Domom sportova. Dvodnevne ulaznice nisu prenosive na druge osobe, a ulaz na subotnji program bit će uz pokazivanje narukvice na ulazu.

Komentari

komentara