Dubioza kolektiv postala je prvi izvođač s ovih prostora koji će nastupiti na najpoznatijem europskom bendovskom okupljanju – znamenitom britanskom Glastonbury festivalu.

Štoviše, nastupit će dva puta u jednom danu – na Shangri-La i The Glade pozornicama. Nastupi će se dogoditi 28. lipnja.

“Jako nas raduje da ove godine sviramo u mnogo različitih zemalja Europe jer smo pasionirani skupljači suvenira u obliku magneta za frižider i sada nam se pruža mogućnost da upotpunimo kolekcije. Čuli smo da Glastonbury festival ima poseban festivalski magnetić koji će zauvijek imati posebno mjesto u našim srcima, ali i pored ručke za otvaranje škrinje za zamrzavanje. Joć jedna dobra strana sviranja u inostranstvu je da imamo mogućnost da iz bekstejdža u velikim količinama klepamo piva različitih proizvođača i nosimo ih kući na degustaciju. Uglavnom sve se svodi na ukrašavanje i popunjavanje naših omiljenih kućnih rashladnih uređaja. Također nas veseli što ćemo po prvi put imati priliku da nekažnjeno isprobamo kontinuiranu vožnju pogrešnom stranom ceste na putu za koncerte u Velikoj Britaniji. Osim magneta i piva, na ovoj ljetnoj turneji nas raduje i to što ćemo u setu svirati 8 od 10 pjesama s novog albuma.” – izjavili su članovi Dubioze.

Shangri-La, Glastonburyjev mini-grad, ove godine tematski je obojan aktivizmom i mirnim protestima. Dubiozi će na svirkama društvo činiti Slaves, Fat White Family, Skints, Rob Da Bank, Skream, Dusky i mnogi drugi. Prostor dodjeljen Gladeu sačinjavaju ukupno četiri pozornice na kojima će između ostalih nastupati i Adrian Sherwood, Don Letts, Alabama 3, Dub Pistols i cijeli niz žanrovski različitih izvođača.

Ovogodišnje izdanje festivala, kojeg dnevno posjeti 150 tisuća ljudi, a karte se rasprodaju doslovce u minutama, održava se od 24. do 28. Lipnja, a line up čine Kanye West, Foo Fighters, The Who, Florence & The Machine, The Chemical Brothers, Pharrell Williams, Motorhead, Patti Smith, Suede i impresivna lista artista na kojoj se sad nalazi i Dubioza kolektiv. Nastup na Glastonburyju prvi je korak u osvajanju Otoka. Bend već ima potvrđen nastup na sjajnom Boom Town Festivalu koji se u kolovozu održava u Hampshireu, a do kraja godine održat će dva solo koncerta u Londonu.

Dubioza će ove godine nastupiti u čak 23 zemlje. Na popisu se već ranije nalaze Njemačka, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bugarska, Turska, Španjolska, Švedska, Norveška, Engleska, Francuska, Austrija, Poljska, Češka, Slovačka, Belgija, Nizozemska, Rusija, Mađarska, Rumunjska, Luksemburg, Švicarska i Crna gora.

U Poljskoj i Njemačkoj, bend će dvaput nastupiti kao gost slavnih Faith No More. Na poziv jednog od najvećih svjetskih rock bendova posljednjih desetljeća Dubioza će gostovati na koncertima u Krakowu 8. te Hamburgu 23. lipnja.

Diskografski je grupa bila aktivna prošle godine objavivši zapaženi EP “Happy Machine” kojim najavljuju istoimeni puni album planiran za objavu u inozemstvu ove jeseni. Album «Happy Machine» bit će njihovo prvo dugosvirajuće izdanje od «Apsurdistana».

U Hrvatskoj će nastupiti dva puta ove godine – u pulskoj Areni 31. srpnja te na glavnoj pozornici varaždinskog Špancirfesta 30. kolovoza kada će im se pridružiti Gogol Bordello.

Komentari

komentara