Do Exit festivala ostalo je još mjesec dana, a već je popunjeno 80 posto kapaciteta festivala koji će biti održan od 5. do 9. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Za festival je nakon nikad uspješnije akcije »4+1« prodano preko 33.000 ulaznica, što predstavlja novi festivalski rekord za ovaj period godine. I ove godine u Novi Sad stižu gosti iz oko 70 zemalja svijeta, s doslovno svih kontinenata, a među njima su i gosti iz prilično udaljenijih destinacija poput Argentine, Novog Zelanda, Meksika, Rusije i Kine, te doslovno svih zemalja Europe. Tradicija velikog broja gostiju iz Velike Britanije ove godine djeluje ujednačenije nego ikad s nekim drugih zemljama iz kojih dolaze najveće grupe posjetitelja, i tu su još dosta zastupljene Grčka, Turska, Francuska, Njemačka i Španjolska.

 
Exit ove godine slavi 50 godina od slavnog Ljeta ljubavi, obilježavajući događaje iz 1967. godine, kada je nastao revolucionarni hippie pokret koji je zauvijek promijenio svijet. Ovaj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih dijelova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemjerljiv utjecaj na suvremenu muziku, ali i kulturu u cjelini i to je bila i bit će tema svih Exitovih festivala. Ove godine uveden je i nulti dan festivala, kad će u srijedu, 5. srpnja na Mainu nastupiti jedan od najvećih rock bendova našeg vremena The Killers, dok nas na mts Dance Areni iste noći u sklopu No Sleep festivala očekuje Jeff Mills u trosatnom setu.

Njima će se od 5. do 9. srpnja na pozornicama širom Petrovaradinske tvrđave pridružiti i Liam Gallagher, Years & Years, Rag’n’Bone Man, Jake Bugg, Paul Kalkbrenner, Hardwell, Jason Derulo, Roisin Murphy, Solomun b2b Dixon, The Jesus and Mary Chain, Jamie Jones, Black Coffee, Alan Walker, Lost Frequencies, Red Axes, Noisia, Foreign Beggars, Ellen Allien, Bjarki, Dax J, Princess Nokia i brojni drugi.

Komentari

komentara