Projekt Femme nouvelle koji je prošle godine okupio jedanaest domaćih kantautorica dobiva drugo izdanje koje najavljuje singl »Raj« mlade autorice Nike Turković.

Među prvim potvrđenim imenima ovog jedinstvenog projekta našle su se i Ida Prester, Anja Papa (pocket palma) i Barbara Munjas.

– Ovaj projekt okuplja snažne žene, kantautorice, koje imaju jasnu viziju kako i zašto stvaraju glazbu koju stvaraju. Mislim da sam se jako pronašla u tome, jer kao žena i kantautorica u Hrvatskoj, smatram da bi ovakvih projekata trebalo biti i mnogo više. Osjećam se kao dio jedne važne zajednice, one koja mijenja pravila, a žene s kojima dijelim ovaj projekt su jednostavno fantastične, izjavila je Nika.

Kao i prošle godine, promocija albuma bit će festivalskog tipa i održat će se u zagrebačkoj Laubi 5. i 6. lipnja u sklopu Book faira »Knjiga za na more«.

– Kao i prošle godine cilj projekta je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju. Novost ove godine je što smo osim direktnog poziva imali i natječaj, pa su se glazbenice mogle same prijaviti.

Odaziv je bio zaista velik, te smo dobili zaista kvalitetnu glazbu. Uskoro ćemo objaviti čitav popis glazbenica koje sudjeluju u projektu, a s obzirom na novi koncept, rezultat je zaista šarolika i posebna ekipa, objasnila je autorica koncepta Lana Čulig iz Aquarius Recordsa.

Komentari

komentara