Drugo more u okviru desetog izdanja festivala izvedbenih umjetnosti Zoom što se u Rijeci održava od jučer do 29. listopada, u Omladinskom kulturnom centru Palach organizira glazbeni program, na kojem će prvi put u Rijeci nastupiti bend MAiKA, najnoviji bend voditeljice i glazbenice Ide Prester.

Nakon electro dance alter pop sastava Lollobrigida i nešto mračnijeg plesnog disco rave projekta Frau Casio, MAiKA je najnoviji bend poznate glazbenice i voditeljice. Sastavljen od članica i članova iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, bend svojom autentičnom kombinacijom Balkana, »hitičnih« melodija i furiozne energije živih nastupa već neko vrijeme oduševljava festivalsku publiku diljem Europe.

– Ovaj neobičan bend koristi harmoniku, saksofon, trubu i dva ženska vokala u kombinaciji s razuzdanim ritmovima i elektroničkim efektima, a svojim kostimima, koreografijom, šarmom i divljom energijom tjera publiku na ples do iznemoglosti, stoji u najavi koncerta.

Nakon objavljivanja debitanskog albuma »Balkannibalism« u travnju 2018. godine, bend je na istočnoeuropskoj turneji pratio čuveni Gogol Bordello i nastupao na brojnim europskim festivalima, među kojima su britanski Boomtown Fair, nizozemski Eurosonic, novosadski Exit, rumunjski Revolution Festival Timișoara, bugarski Hills of Rock, itd.

U siječnju ove godine, MAiKA je bio jedini bend s ovih prostora koji je nastupio na najprestižnijem europskom showcase festivalu Eurosonicu u Groningenu, kada su na letu za Amsterdam iznenadili sve putnike mini koncertom u avionu.
Kolektiv čine Luka Lopičić (harmonika, sintesajzer), Hyden Kent Chisholm (saksofon), Dušan Murišić (truba), Petar Stojanović (bas), Nikola Vukotić (bubanj, programiranje), Ida Prester (vokal) i Bojana Simeon (vokal).

Za zagrijavanje i rashlađivanje bit će zadužena mlada riječka DJ-ica Kasja – djevojka koja je u zadnjih nekoliko mjeseci brčnula noge kao glazbena selektorica u klubovima poput riječkih Života i Crkve, pulskog Kotača, u tunelima ispod Rijeke, i na nedavnom eventu u organizaciji Rijeke 2020 u Harteri, uz imena kao što su Elena Colombi i Dr. Rubinstein.

Još uvijek iskušava žanrovski teren s naglaskom na house, no bez straha od zavirivanja u electro, genreless industrijske dubine.

Koncert će se održati u Omladinskom kulturnom centru Palach u subotu, 26. listopada.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su na stranici mojekarte.hr

Komentari

komentara