Matthew Barnes, engleski producent elektroničke glazbe koju stvara pod pseudonimom Forest Swords, početkom svibnja za kultni Ninja Tune objavit će drugi studijski album »Compassion«.

Hrvatska publika uživo će ga moći poslušati na koncertu koji će 3. listopada održati u zagrebačkoj Močvari gdje je zadnji put nastupio prije tri godine.

Vizionarskim pristupom pri skladanju nekonvencionalnih sampleova, kolažiranju unutarnjih osjećaja pretočenih u tople mistične zvukove, Forest Swords uspjeva oživjeti i dati dušu sintetičkom zvuku elektronskih instrumenata, te za svega par godina okuplja veliki broj obožavatelja na elektronskoj, ali i općenito na nezavisnoj glazbenoj sceni.

Vješto, s jasno izraženim umjetničkim senzibilitetom, a opet dječački razigrano i maštovito Forest Swords uspješno spaja zvuk najboljih dana bristolskog trip hopa, izvornog duba s karakterističnom atmosferom gitarističkih pejzaža Ennia Morriconea i Syda Baretta. Rezultat je gotovo akustičnog senzibiliteta, organska elektronska glazba koja će svakog slušatelja vrlo lako uvući u mističan, uzbudljiv svijet iznimno nadarenog Matthewa Barnesa, poznatijeg kao Forest Swords.

 

Prvo službeno izdanje, EP »Dagger Paths«, objavio je 2010. godine za Olde English Spelling Bee. Prije četiri godine objavio je elektroničko moderno remek-djelo, debitantski album »Engravings« koji je uvršten na brojne liste najboljih albuma za 2013. godinu.

Njegov drugi album »Compassion« trebao bi dodatno potvrditi činjenicu da je Matthew Barnes jedan od najznačajnijih britanskih elektroničkih umjetnika i skladatelja današnjice. Ulaznice za koncert moguće je kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku u Zagrebu. Cijena im je 65 kuna, a ako ih ostane, na ulazu u Močvaru će za njih biti potrebno izdvojiti 80 kuna.

Komentari

komentara