Iza nas je najposjećeniji dan u povijesti zagrebačkog INmusic festivala – prvi kojeg su organizatori još skoro mjesec dana prije početka oglasili kao rasprodan.

Razlog “masovki” na Jarunu ne treba previše objašnjavati – glavni mamac drugog festivalskog dana, američki rockeri Kings Of Leon okupili su na tratini pred glavnom pozornicom čak tridesetak tisuća ljudi, koliko su službeno procijenili organizatori.

Foto Anto Magzan / PIXSELL

Posjetitelje je opet “pomazilo” lijepo vrijeme, a zanimljiv program otvorili su The Strange, iza kojih stoje domaći surf rockeri Bambi Molesters i lider američkih The Walkabouts Chris Eckman. Zanimljiv nastup imala je i grupa Kel Assouf, koja je nastupila u sklopu projekta “Multikulturalizam u glazbi”, no pravi mamac za posjetitelje jučer su bila tri izvođača.

Uz megapopularne Kings of Leon, koji su gotovo bez riječi odradili jedno i po satni nastup, drugo ime koje se posebno očekivalo bili su britanski Alt – J. Iako je postojala bojazan kako će njihov atmosferični “mišung” indie popa, trip hopa i world musica funkcionirati na velikoj pozornici, sudeći po broju okupljenih ispred – stvar je uspjela.

Foto Anto Magzan / PIXSELL

Treći jučerašnji mamac bili su stari miljenici zagrebačke publike – energični beogradski Repetitor koji se ponovo pokazao vjerojatno najjačom koncertnom atrakcijom u regiji. Publika ih je zvala na bis, ali zbog zgusnutog rasporeda, za to, nažalost, nije bilo prilike.

Foto Anto Magzan / PIXSELL

Festival se zatvara večeras, kad će se u funkciji headlinera naći Kasabian.

Komentari

komentara