Kako zvuči dio materijala s debitantskog albuma »Human_esque« riječke grupe Turisti te albuma »Juke Joint« Vlade Simchicha Vave u četvrtak su u prepunom Dnevnom boravku mogli doznati mnogobrojni prijatelji i kolege ovih poznatih riječkih glazbenika.

Turiste čine Iva Močibob, pjevačica grupe E.N.I., i bubnjar Bobo Grujičić, član Kojota, udružili su snage s Vavom i ponudili nešto novo na hrvatskoj rock sceni. Album koji donosi deset pjesama najavili su singlovi »Tvoja i slobodna« nastao u suradnji s pjevačicom Ivankom Mazurkijević, »Moj toreador«, »Žena od pijeska« na kojem gostuje riječki kontrabasist Henry Radanović te aktualni »Johnny«. Uz bend, na pojedinim pjesmama klavijature je svirao Matej Zec.
Na druženju u Dnevnom boravku Turisti su premijerno priredili slušaonicu materijala, a Iva i Vava uživo su izveli i tri pjesme s albuma. Nastup su otvorili pjesmom »13«, uslijedio je »Johnny« kojeg su zbog tehničkih problema još jednom ponovili, a mini-koncert zaključili su pjesmom »Toreador«.
Marko GRACIN
Turistima se odnedavno na probama pridružio četvrti član, basist riječke grupe Mandrili Robert Jovanović koji je sada službeno član i ovog benda. Predivan čovjek i predivan basist, kako ga je opisao Vava, u bend je stigao nakon jednog slučajnog susreta na Korzu i jednostavnog pitanja »Bi ti svirao?« na koje je on kratko i jasno odgovorio: »Bih!«.
Posjetitelji na sveglazbeničkom okupljanju u Dnevnom boravku u četvrtak su navečer mogli poslušati i materijal s Vavinog samostalnog albuma »Juke Joint« također objavljenog za Dallas Records.
Marko GRACIN
Njegov četvrti instrumentalni nosač zvuka nastajao je noću, nakon uspavljivanja kćeri, koristeći noćne motive i Mjesec kao glavnu inspiraciju pri stvaranju. Novo diskografsko izdanje svestranog riječkog glazbenika i autora najavio je singl »Alone Blues«. Za likovno oblikovanje oba albuma zaslužan je Mladen Stipanović, a producirao ih je Matej Zec iz Studija GIS.

Komentari

komentara