Znate onaj osjećaj kad ste na nekom događaju koje budi nostalgiju, koje vas vraća u doba mladosti, pa čak i djetinjstva? E pa tako su se u četvrtak u Pogonu kulture osjećali i oni na pozornici, ali i mnogi ispred te iste pozornice u publici.

Naime, Pogon kulture preksinoć je bio u znaku riječkih rokerskih prvoboraca iz Udruge LP Rock koji su koncertnim maratonom obilježili Dan riječkog rocka. I to kako su ga proslavili… Ni manje ni više nastupom 14 bendova, a zasvirali su Arkamivida, Sead Gugić – Sejo, Grejs 1., Cross-Fire, Lady Be Good, Pan, Midnight Band, Whiteheads, VIS Šta da, Exodus, 60’ River Band, Bonaca, Grejs 2., Delta Snake & Lizards i BVB (Bad Vlad Band).

– Ako smo večeras tu, znači da smo još uvijek vitalni, poručio je u Pogonu kulture bend Exodus.

I da, doista su vremešni rockeri – nek’ se nitko ne uvrijedi jer na energiji kojom zrače pozavidjeli bi im i mnogo mlađi kolege – itekako u formi, a tome su se ponovo uvjerili brojni posjetitelji koji nisu propustili još jedan povratak u prošlost i vrijeme kad je rock bio mlad. I nisu se štedjeli. Niti slučajno bili tihi jer to priliči njihovim godinama. O ne, izmjenjivali su se na pozornici, uštimavali i poštovali satnicu – i bili glasni i moćni u izvedbi da bi posramili i puno mlađe. Bili su kao uvježbani stroj u kojem svaki kotačić točno zna što mu je činiti. I pritom uživali. A taj užitak svirke osjećala je i publika, a bilo je tu i onih s kojima su odrasli, i onih koji koji su ih tek kasnije otkrili, a bilo je i onih koji su tek preksinoć prvi put čuli kako to zvuči kad se na stage popnu riječki rock veterani, oni koji su udarili temelje sceni i pronijeli slavu o Rijeci kao rokerskom gradu.

Nekad su oni bili klinci s gitarama koji su vježbali po riječkim garažama, danas su uspješni poduzetnici, doktori… Sve je to pritom zabilježeno i s nekoliko kamera, jer bit će u fokusu novog filma autora Bernardina Modrića. A za kraj? Svi zajedno na pozornici i pjesma »Najdraža Rijeko«.

 

Komentari

komentara