Petu godinu za redom Hartera je otvarila svoja stara vrata mračnoj sceni Rijeke u obliku „Dark Circle Fest-a“, pokazavši još jednom kako je alternativna scena Rijeke itekako živa i jaka.

Jučerašnji je prvi dan ovog dvodnevnog festivala započeo okupljanjem vjernih članova mračne strane Rijeke koji su u ovoj tamnoj noći imali priliku uživati u energičnim tonovima na čak dva stagea. Uz originalni Dark stage na kojem je nastupilo čak 7 bendova, ove se godine festival proširio te dodao i Chaos stage sa jednako toliko fantastičnih izvođača koji su uistinu svojom svirkom napravili kaos!

S početkom već u 19 sati, bend Zenoth počeo je bojati Harteru u crno svojim otvaranjem Dark stage-a. Te kada je noć uzela svoj mah sva bića noći izašla su iz svojih skrovišta i uputila se u Harteru koju će smatrati svojim domom u puna dva dana festivala nakon njih nastavila su se redati mračna imena odličnih bendova kao što su „Sailing to nowhere“, „ Sufosia“, „ zvjer“ sve dok glavni bend večeri koji su svi željno iščekivali nije preuzeo pozornicu. Mračni bogovi „ Belphegor“ rasturili su Harteru svojim novim albumom „Totenritual“ kojeg su posjetitelji odlično prihvatili.

– Ovdje je brutalno! Odlično! Najdraži mi je Dark stage, neopisiv mi je osjećaj kada se svi povežu i skačemo skupa te stvaramo zajedničku energiju, to mi je savršeno! Iako sam dolazila i proteklih godina ove me je godine „line up“ oduševio i jedva sam čekala čuti Belphegor u živo, ispričala nam je Selena Pavičić vjerna obožavateljica mračnog black metala.

Dok su Chaos stage otvorili „Left to starve“, a kaos nastavili stvarati bendovi kao što su „Disbaja“, „Shin“ , „Mordib Creation“ i ostali. Uz dvije nevjerojatne pozornice Dark Cricle fest ponudio je posjetiteljima da i sami ostvaruju vlastitu kreativnu energiju, postavivši „Jamm room“ u kojoj su omogućeni instrumenti a posjetitelji su imali priliku odsvirati najdraže melodije i ritmove sa različitim ljudima koji su se slučajno našli u prostoriji. Ta je opuštena i kreativna atmosfera stalno privlačila ljude u izmjenama bendova na pozornicama koji su dolazili ili slušati lude obrade raznih poznatih alternativnih pjesama ili pak sami okušati u sviranju istih.

Ova je prva noć nastavila svoj tok do ranih jutarnjih sati uživajući u „Glam floor-u“ na terasi Hartere gdje je organiziran after party za sve noćne ptice koje se jednostavno nisu mogli zasititi dobre glazbe i druženja.

Fotografije Marko Gracin

Komentari

komentara