Krešo i Kisele kiše nikad se ne štede; na svakom nastupu daju sve od sebe i uvijek ostave srce na terenu.

Koliko je veliko njihovo srce i s kakvim ga žarom dijele sa svojim (vjernim) obožavateljima, najbolje se moglo vidjeti na velikom koncertu na kojem su u subotu navečer snimali svoj prvi live album u dvostrukom, audio i videoizdanju.

Kreš i kisele kiše/Marko Gracin

Krešo i kisele kiše/Marko Gracin

Riječka punk-rock sedmorka u prepunom je Palachu održala odličan nastup iako se na trenutke činilo kako ih možda malo »pere« trema.

Sat i pol svirke

S obzirom na to da njihova tri dosad objavljena albuma – »Još ti nije kasno«, »Još ti nije jasno da ti nije kasno« i »U potrazi za bijelim zecom« – sadrže ukupno 60 pjesama, odabrati one koje će izvesti pred publikom u Palachu, i koje će ostati zabilježene na njihovom prvom live albumu, zasigurno im nije bilo lako.

Krešo i kisele kiše/Marko Gracin

Krešo i kisele kiše/Marko Gracin

Ipak, tijekom glasnog i energičnog nastupa, Krešo i njegovi dečki uspjeli su »otprašiti« sat i pol svima dobro poznatog repertoara u koji su ubacili i nekoliko novijih pjesama. Fadila, Nedjelja, Ja nemam više razloga da živim, Rakija, Ruska, Zamet te zove, Mala zemlja za veliki odmor, Ona je on, Inače, Babo, Veseli stroj – samo su neki od hitova koje su uglas pjevali njihovi prijatelji i obožavatelji čvrsto natisnuti u trećoj prostoriji kluba u Kružnoj.

Posebna gošća

Na koncertu kojim su, inače, obilježili i devet, ili možda deset, godina postojanja pridružila im se i posebna gošća – pjevačica Kristina Radovčić Kiki s kojom su otpjevali hit “Lo lo lo (Na na na)”. Bila je to luda punk-rock veselica na kojoj nije nedostajalo pozitivne energije pa će biti zanimljivo vidjeti kako će atmosfera s koncerta biti zabilježena na prvom live albumu Kreše i Kiselih kiša. To će audio i videoizdanje biti savršen poklon njihovim obožavateljima za 10 godina vjernosti i podrške koja zaslužuje svaku pohvalu.

Kantridersi/Marko Gracin

Kantridersi/Marko Gracin

Dodajmo i da je glazbena fešta u Palachu započela nastupom prijateljske grupe The Kantriders, a završila izvlačenjem tombole u kojoj su posjetitelji mogli osvojiti vesele nagrade po izboru članova benda.

Komentari

komentara