Ovog lipnja u Harteri će biti održan šesti, ujedno i posljednji Dark Circle Fest, festival posvećen metal glazbi koji je u proteklih pet izdanja pred publiku doveo brojna poznata svjetska i domaća imena tog glazbenog žanra.

– Došlo je vrijeme da se pozdravimo s Dark Circle Festom kroz prigodno 6(66) izdanje. Sa suzom u oku obavještavamo vas da Dark Circle Fest zatvara svoja mračna vrata. Prvi Dark »O« organiziran je 2014. godine u jednom brzinskom napadu bez velike pripreme u samo mjesec dana, a obilježili su ga nastupi lokalnih bendova. Posljednje, šesto izdanje riječkog festivala održat će se u dva dana, 14. i 15. lipnja ove godine. Tako će zadnji Dark »O« na svojoj mračnoj pozornici ponovo ugostiti lokalne metal bendove, ali i goste iz drugih država i gradova koji će posljednji put zagrmiti Harterom i Rijekom, objavili su na Facebooku organizatori iz Udruge Ri Rock.

U petak, 14. lipnja na glavnoj pozornici poznatijoj pod imenom Dark Stage nastupit će grupe: Kryn, Voloh, Speedclaw, PHC, Asheraah, Their i Porko Dio, dok će dan kasnije posjetitelji moći uživati u nastupima bendova: Nanowar of Steel, Stimulans, Upset, Sweet Thunder, Epicentar, Miscreation i Krematorium.

U sklopu festivala bit će održan i već svima dobro poznati »Glam after party« na terasi Hartere, kao i ostali dodatni sadržaj o kojima će više informacija biti objavljeno uskoro. Kampiranje, popust na putovanje vlakom i pristupačna cijena ulaznica i posljednji će put obilježiti Dark Circle Festival.

Cijena jednodnevne ulaznice u pretprodaji iznosi 66,6 kuna, a na dan festivala 80 kuna. Za festivalsku ulaznicu bit će potrebno izdvojiti 100 kuna u pretprodaji i 130 kuna dan. Ulaznice su u pretprodaji dostupne putem sustava Entrio.hr i na prodajnim mjestima Entrija.

– Dark Circle Fest se više-manje uspješno održavao punih pet godina i to samo zato jer su Udruga i njeni suradnici imali volju da festival postoji s nadom da možda u budućnosti preraste u nešto veće. Organizacija festivala je velik i naporan posao koji se radi cijelu godinu, a niti jedna osoba koja je radila u organizaciji nije se mogla 100 % posvetiti isključivo Dark Circle Festivalu, niti si je festival mogao nešto takvo priuštiti. Ljudi koji su radili na festivalu odlaze u inozemstvo, prostor Hartere nije dovoljno siguran za koncerte, nedovoljno publike za takvu vrstu festivala i naravno manjak sredstava neki su od glavnih faktora zbog kojih festival ove godine ima svoje posljednje izdanje, poručili su organizatori.

Posljednje izdanje Dark Circle Festa omogućiti će svim fanovima se da se pozdrave s festivalom i velikim slavljem otvore vrata nečeg potpuno novog. Kraj nikad nije kraj pa tako organizatori iz Udruge Ri Rock ipak ostavljaju malu iskru da plamti jer u budućnosti imaju planove za nešto novo i veće.

Komentari

komentara