Glenn Raymond Tipton, gitarist heavy metal benda Judas Priest odustao je zbog Parkinsonove bolesti od predstojeće turneje benda »Firepower«, na koju kreću u ožujku, piše časopis Rolling Stone.

Na pozornici će ga zamijeniti Andy Sneap, koji je producirao nadolazeći album Judas Priesta »Firepower«.
Tipton, koji se bendu pridružio 1974., je izjavio da ostaje u bendu, te da još uvijek postoji mogućnost da svira uživo u skoroj budućnosti. »Ne napuštam bend, već se moja uloga u njemu promijenila.

Ne isključujem mogućnost da se pojavim na pozornici ako ću se osjećati sposobno za to, pa da zajedno oprašimo neke Priest klasike. Stoga, u nekom trenutku, u ne tako dalekoj budućnosti, radujem se vidjeti sve naše predivne metal manijake još jedanput«, poručio je.

Bend je priopćio da je rani stadij Parkinsonove bolesti Tiptonu dijagnosticiran prije deset godina. »Od tada pa sve do nedavno, Glenn je živio kao veliki gitarist heavy metal benda kakav je oduvijek bio, održavajući standard kvalitete izvedbe koji je iznimno važan. Trenutno je Glenn sposoban svirati i izvesti samo neke od pjesama benda koje su manje zahtjevne, pa želi obavijestiti obožavatelje da više neće ići na turneje sa bendom«, stoji u izjavi benda.

»Imali smo privilegiju svjedočiti Glennovoj upornosti i posvećenosti tokom svih ovih godina, pokazivanju strasti i vjeri u sebe kroz pisanje, snimanje i koncerte s bendom – on je pravi metal heroj! Nismo iznenađeni njegovom željom da održimo turneju »Firepower« i zahvaljujemo se Andyju što nam se pridružio i ostvario Glenove želje. Kao što je Glenn rekao, jedva čekamo da nam se ponovo pridruži bilo kad i gdje na turneji. Volimo te, Glen«, poručili su iz benda.

Osamnaesti studijski album Priesta »Firepower« u prodaji će se naći 9. ožujka u izdanju Columbia Recordsa, a pored Sneapa producirali su ga Tom Allom i Mike Exeter.

 

Komentari

komentara