Ciklus Furioza i Distune Promotion sutra na Trg Riječke rezolucije dovode američku kantautoricu Chelsea Wolfe koja u sklopu europske turneje premijerno dolazi u Rijeku, na jedini koncert u regiji. Društvo joj pravi belgijski post hardcore bend Brutus.

Snažni i emotivni tekstovi s iscjeljujućim efektom, neobični zvučni kolaži i upečatljivi scenski nastup, samo je dio onoga što sutra očekuje publiku. Chelsea Wolfe šestim je albumom »Hiss Spun« učvrstila status jedne od najupečatljivijih underground glazbenica današnjice. Za razliku od prijašnjih albuma koji su bili vođeni intimom ogoljene folk glazbe (»The Grime and the Glow«, »Unknown Rooms«) ili lupajućim pulsom elektronike (»Pain Is Beauty«, »Abyss«), njezin je zadnji nosač zvuka izuzetan zbog kombinacije glasnog basa, tutnjajućih bubnjeva i izdašne distorzije.

– Htjela sam napisati neku vrstu eskapističke glazbe; osloboditi pjesme koje su tek bile u tijelu, objasnila je glazbenica.

Službeni vizual i plakat koncerta potpisuju dizajneri Petra Vrdoljak i Antonio Karača iz studija Radnja. Koncert je dio glazbenog programa Ciklus Furioza programskog pravca Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Ulaznice za koncert još je danas moguće kupiti po cijeni od 125 kn, dok će sutra za njih trebati izdvojiti 155 kn. U prodaji su u Dallas music shopu Rijeka, Dirty old shop u Zagrebu i sustavu Entrio.

SATNICA

20.00 Ulaz

21.00 Brutus

22.00 Chelsea Wolfe

Komentari

komentara