Tvrđava kulture Šibenik u suradnji s projektom Collage 18. srpnja priprema jedan od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj.

Na najljepšu pozornicu Jadrana stiže američka jazz senzacija Gregory Porter, a nakon live koncerta za posebno vruću završnicu večeri pobrinut će se francuski producent, skladatelj i osnivač elektronske tango grupe Gotan Project – Philippe Cohen Solal  sa svojim DJ setom.
Philippe Cohen Solal
Pjevač i kantautor Gregory Porter  je odrastao pod glazbenim utjecajem velikana  Nata Kinga Colea. Svoje prve glazbene korake započinje u lokalnim jazz klubovima gdje nastupa i upoznaje mnoge glazbenike, a među njima i cijenjenog producenta Kamau Kenyatta koji postaje Porterov mentor. Oduševljenost glazbenih suradnika Porterovim baršunastim glasom i vokalnim sposobnostima rezultira sudjelovanjem u mjuziklu „It Ain’t Nothing But the Blues“ koji se igra i na pozornici Broadwaya. Pred Porterom se otvaraju sva glazbena vrata te su uslijedila snimanja albuma „Water“ i „Be Good“.
Veliki uspjeh dolazi s objavom trećeg albuma „Liquid Spirit“ za koji dobiva i svoju prvu nagradu Grammy za najbolji jazz vokalni album. To je ujedno i najstreamaniji jazz album svih vremena s više od 20 milijuna preslušavanja. Za svoj posljednji album „Take Me to the Alley“ ove godine ponovo dobiva nagradu Grammy u istoj kategoriji.
Opmaak 1
Svakom izvedbom Porter ruši prepreke i podjele, otvara publici dušu i vrata u svijet bezvremenskog jazza. Na Tvrđavi sv. Mihovila stopit će bogatu ostavštinu jazza i soula s modernim ritmovima i stihovima, a ti ćeš imati priliku čuti vrhunske stvari poput „Holding On“, „Don’t Lose Your Steem“, „Take Me to the Alley“, „French African Queen“ i mnoge druge.
Nakon putovanja svijetom jazza, slijedi aftershow francuskog producenta i skladatelja, najpoznatijeg kao osnivača elektronske tango grupe Gotan Project – nastupa Philippe Cohen Solal koji će te rasplesati vrhunskim DJ setom Gotan Projecta obogaćenim plesnim, latino ritmovima!
Ulaznice se mogu kupiti u City Pointu šibenskih tvrđava (don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, u sustavu Eventima www.eventim.hr te preko sustava www.croatia-tickets.com. Cijena ulaznice iznosi 235 kn do 1. srpnja; a nakon 1. srpnja 265 kuna!

Komentari

komentara