Američki kantautor i dobitnik Nobela za književnost Bob Dylan krajem svibnja s partnerima pokreće vlastitu liniju whiskeya koju će nazvati »Heaven’s Door«, a sastojat će se od triju vrsta whiskeya – straight rye, straight bourbon i »double-barreled«, pišu američki mediji.

Liniju je Dylan odlučio pokrenuti s poznatim proizvođačem »Angels’s Envy« bourbona i velikim obožavateljem Marcom Bushalom.

»Obojica smo željeli stvoriti kolekciju američkih whiskeya od kojih će svaki na svoj način pričati vlastitu priču.

esetljećima putujem i probao sam neke od najboljih whiskeya na svijetu, a ovaj naš je izniman«, kazao je Dylan za New York Times.

Sve tri vrste viskija već se mogu naručiti putem interneta, a od 21. svibnja naći će se na policama specijaliziranih trgovina u Sjedinjenim Državama. Boca je svojevrsna interpretacija njegovih skulptura od željeza, a ikonografija ruralna – čine je vrane i kočije.

Bushala je, među ostalim za New York Times rekao da je Dylan utjelovljenje značajki ključnih za promociju dobroga whiskeya: »Vjerodostojan je, 100 posto američki i radi što želi i onako kako želi.«

Standardna linija »Heaven’s Doora« prodavat će se za 50 do 80 dolara po boci, a prva specijalna Bootleg Series edicija koja dogodine ‘puni’ 25 godina (riječ je o 25 godina odležanom whiskeyu), stajat će 300 dolara.

Komentari

komentara