Oni su: Kristijan Baljarevski, Ivan Polonijo, Antonio Frlan, Dario Arifović, Krešimir Kunda, Petar Tepšić, Franjo Črnjarić, Petra Zoretić, Lucija Štefančić, Dana Adžić-Kapitanović, Katja Kovacs i Luka Adžić-Kapitanović ili kraće – Grapevine Babies, krčko-riječki funk bend koji je nedavno predstavio novi singl, pjesmu »Hell’s Kitchen«.


– Autor teksta i (kako mi to volimo zvati) grubog aranžmana je frontmen benda Luka Adžić-Kapitanović, a za finalni proizvod je, naravno, zaslužno svih dvanaestero članova benda. Moramo naglasiti da je veliki broj ljudi radio na našem novom singlu, kao i na nadolazećem albumu. Snimali smo u GIS studiju u Rijeci pod producentskom palicom Mateja Zeca. Trake smo zatim slali na miksanje u Berlin kod Thomasa Geigera, a mastering je odradio Jonathan Rego iz kalifornijskog Oaklanda. Pomoć u produkciji i raspisivanje puhačkih dionica je djelo Nina Šamanića (Guadalajara, Meksiko), za design je odgovoran Mario Depicolzuane (Kopenhagen, Danska), a Borut i Andreja Brozović iz Rijeke za fotografiju. Pjesma je, poput cijelog albuma, inspirirana seksom i govori o maštanju muškarca da je poput »vraga na biciklu« kojemu niti jedna žena ne može odoljeti, otkrili su nam članovi benda.

 

Grapevine Babies/Foto Vedran Karuza

Grapevine Babies/Foto Vedran Karuza

Pjesma najavljuje njihov album prvijenac »Funkle Ben’s Sex Potion« koji će biti proizvod dugogodišnjeg rada.

– Nakon tri godine sviranja, stvaranja i formiranja konačne postave benda, objedinili smo devet odabranih pjesama u album koji planiramo objaviti tijekom sljedeće godine. Budući da se smatramo funk bendom s primjesama svega i svačega, takav će biti i sam album. Svaka pjesma je drugačija, ali esencija i sastojci su uvijek isti: 45 posto prirodnog groovea, 30 posto višemasnog beata, 20 posto organskog soula, 5 posto nezasićene drskosti i naravno 100 posto funky punjenja, ističu.

Grapevine Babies/Ivana Kocijan

Grapevine Babies/Ivana Kocijan

Na nedavno završenom 40. Ri Rocku bend je osvojio Ri Rock Kipić za najbolji singl 2018. godine, za pjesmu »Your Love Is Gone«.
– Nominacije u različitim kategorijama bile su veliko i vrlo ugodno iznenađenje, s obzirom na druge bendove koji su na sceni prisutni duže od nas. Naravno, bili smo izuzetno sretni i neizmjerno zahvalni što su nas organizatori legendarnog Ri Rocka primijetili i odlučili nominirati. Osvajanje Ri Rock Kipića za najbolji singl 2018. godine potvrda je da je naš trud i rad prepoznat te nam je veliki vjetar u leđa i poticaj za daljnji rad. Čestitke svim kolegama i bendovima na osvojenim Ri Rock Kipićima i još jednom velika hvala velikom Ri Rocku, poručili su iz grupe Grapevine Babies.

Komentari

komentara