Bivši pjevač skupine Oasis, Liam Gallagher, najavio je da će solistički nastup održati u utorak u Manchesteru, rodnome gradu na dobrotvornom koncertu za obitelji žrtava terorističkog napada počinjenog u ponedjeljak.


»Znao sam da to moram učiniti. Nisam ovdje radi novca. Koncert ću na svaki način održati i učiniti sve što mogu«, rekao je 44-godišnji pjevač za dnevnik Manchester Evening News.

Prihod koncerta uplatit će u »Hitni fond Volimo Manchester«. Zaklada u partnerstvu s britanskim Crvenim križem namijenjena je za pomoć osobama pogođenima atentatom u kojem je bombaš samoubojica aktivirao eksploziv na koncertu američke pjevačice Ariane Grande i usmrtio 22, a ozlijedio 116 osoba.

Skupinu Oasis osnovala su braća Gallagher, Noel (gitarist) te Liam (pjevač), zatim gitarist Gem Arhcer, basist Andy Bell i bubnjar Chris Sharrock.

Skupina se raspala nakon jednog u nizu svađa između braće Gallagher u kolovozu 2009., nekoliko minuta prije završnog festivala Rock na Seini u Parizu.

Liam Gallagher je 2011. oformio vlastiti bend zvan Beady Eye, a zatim je nestao s javne scene te se opet pojavio 2015. u pubu u Irskoj gdje je svirao akustičnu gitaru te izveo nove sklade na improviziranu koncertu.

U petak je najavio da će njegov prvi solistički album »As You Were« biti objavljen u listopadu.

Komentari

komentara