U Lijepoj Našoj odnedavno djeluje Udruga hrvatskih fanova benda Iron Maiden – Blood Brothers. Cilj joj je promicanje benda Iron Maiden u Hrvatskoj, druženje fanova, organiziranje odlazaka na koncerte kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Ideja o osnivanju prvog službenog i legalnog fan cluba Iron Maidena proizašla je iz Facebook grupe.

– Iako je kroz prošlost bilo već nekih fan clubova na području republike Hrvatske, ništa od toga nije bilo legalno te se dosta članova žalilo na rad istih npr. uplaćivanje novca za članarine na privatni račun pojedinca, isto tako bilo je članova koji su uplatili novac a svoju člansku iskaznicu nisu nikada dobili i sl. Naša ideja je da napravimo sve po zakonu i transparentno prema svim našim članovima. U osnivanje udruge krenuli smo još 2014. godine, ali u javnost nismo izlazili sa time sve do prosinca 2015. kada smo napokon dobili sve potrebne papire kako je naša udruga legalna i upisana u registar udruga RH.

Uoči koncerta Maidena u Splitu, Udruga radi na kontaktu s menadžmentom benda te samim bendom te napominje kako će fan club biti stalno aktivan.

Komentari

komentara