Prva hrvatska suradnja s digitalnom booking platformom koja broji više od 70 tisuća izvođača ovog proljeća dogodit će se zahvaljujući Impulse Festivalu čije će sedmo izdanje biti održano od 30. ožujka do 5. travnja 2020. godine.

U pitanju je Gigmit, trenutno najveća online booking platforma specijalizirana za prijave izvođača na showcase festivale – koja će u Rijeci posjetiteljima Impulsea prezentirati svoje golemo iskustvo upravo u promociji svojih umjetnika.

Gigmit je platforma za booking live izvođača i DJ-a s više od devedeset tisuća umjetnika i više od šest tisuća promotora. Njihova je misija pojednostaviti postupak bookinga za organizatore i pomoći umjetnicima da stupe na željene nacionalne i međunarodne pozornice.

Gigmit je pokrenuo INES – Innovation Network of European Showcases koji umjetnicima omogućuje nastupe na devetnaest izložbenih festivala u osamnaest zemalja. Platforma pomaže kreatorima festivalskih line up-ova pri njihovoj odluci bookiranja izvođača spajanjem relevantnih podataka pojedinog umjetnika u jedan profil izvođača, stoga je Gigmit platforma za otkrivanje umjetnika, ali i za poslovno umrežavanje i obrazovanje. U sklopu Impulse Gigmit prezentacije, osim zanimljivog panela, u petak, 3. travnja 2020. godine očekuju nas koncerti dvaju bendova koji će se upravo putem Gigmita prijaviti za svirku na Impulse Festivalu.

– Pozivamo sve bendove i DJ-e zainteresirane za nastup na Impulse Festivalu da se prijave putem poveznice na web-stranici www.gigmit.com. Uvjeti nastupa, žanrovski neodređenih bendova dostupni su na navedenoj stranici za prijave. Prijave bendova zatvaraju se 19. siječnja 2020. godine, a imena će biti objavljena 26. siječnja, navode organizatori festivala.

Podsjetimo, Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe. Zajedničku organizaciju Impulse Festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala i ove godine zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba.

Komentari

komentara