“Born In Chicago” naziv je dokumentarca posvećenog čikaškoj blues eksploziji 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, kojeg bi uskoro trebao početi snimati John Anderson, poznat po režiranju koncertnog filma “Smile” Briana Wilsona.

Film koji treba objasniti kako je blues postao rock and roll, donijet će rijetke snimke nastupa i intervjue s izvođačima poput BB Kinga, Howlin Wolf, Muddy Waters, Stevea Millera, Erica Burdona, Charliea Musselwhitea i Sama Laya, a potvrđeno je i sudjelovanje Boba Dylana i Jacka Whitea.

Ekipa filma pokrenula je ovih dana crowdfunding kampanju za prikupljanje novca kojim će se platiti prava na korištenje arhivskih snimki za dokumentarac.

Akcija traje do 16. rujna i svi koji sudjeluju moći će se dokopati memorabilija poput kopija filma i majica. Veći donatori zarađuju pravo na originalne postere, “skajpanje” s klavijaturistom Barryem Goldbergom, karte za premijeru filma i after party,  dok će onaj koji prvi uplati 2.500 dolara dobiti gitaru potpisanu od blues legendi Elvina Bishopa i Ricka Reeda.

 

Komentari

komentara