Kako piše New York Times, ni Rolling Stonesi ni Mick Jagger za sada nisu londonskom izdavaču Johnu Blakeu dali dozvolu objavljivanja do sada nepoznatih memoara koje je Mick Jagger stvorio početkom osamdesetih  godina prošlog stoljeća.

Blake tvrdi kako posjeduje kopiju teksta od 75 000 riječi koju je, po njemu, Jagger pisao uz pomoć nekog profesionalca (tzv. ghostwriter), a dio tog materijala su i stranice ispisane Jaggerovim rukopisom.

Riječ je, kako tvrdi taj engleski izdavač, o „izvanrednom materijalu“ koji svjedoči o danima velike svjetske slave Rolling Stonesa, a to znači i detaljnim opisima puno toga što se događalo u drogom i alkoholom natopljenim danima. Upravo zbog toga tadašnji izdavači nisu htjeli objaviti ove zapise.

Naravno, Blake se obratio i menagementu Stonesima i dobio odgovor kako se Jagger ne sjeća (!) tih memoara te da bi volio vidjeti tekst! Nakon što im je proslijedio kopiju tih rukopisa Blake je od menadžera Stonesa Joycea Smiytha dobio odgovor kako su materijali autentični, ali da ni grupa ni Jagger ne dozvojavaju objavljivanje.

Razlozi nisu, kako se čini, u strahu od skandala, već u tome da se priprema Jaggerova biografija pa Stones mašinerija ne želi konkurenciju. Drugim riječima, rukopis koji posjeduje Blake a za kojeg prava ima Mick Jagger bit će (možda) tiskan tek nakon što se pojavi nova Jaggerova (auto)biografija! A kad će to biti – ne zna se.

 

 

 

Komentari

komentara