Velikan francuske elektronske glazbe St Germain, nakon 15 godina studijske stanke, na koncertima će predstaviti novi album “Real Blues”, a u sklopu turneje nastupit će 7. studenoga u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje se, kako najavljuje organizator, očekuje jedinstvena elektro-priča.

St Germain je na novom albumu surađivao s afričkim glazbenicima, u elektroničke loopove sofisticirano je uklopio neke od afričkih tradicionalnih instrumenata u kombinaciji s električnom gitarom, klavijaturama i saksofonom.  Stoga album “Real Blues” s istoimenim singlom obećava iznimno glazbeno putovanje koje spaja tradiciju s modernim zvukom, objavljeno je na stranicama Tvornice kulture.
Album na europskim pozornicama St Germain predstavlja u okviru velike povratničke turneje te će ga s deveteročlanim bendom promovirati u Tvornici kulture u Zagrebu 7. studenog, kao i u Parizu, Lyonu, Bruxellesu, Londonu, Madridu…
Ludovico Navarro, poznatiji pod pseudonimom St Germain za ljubitelje elektronskog zvuka, deep housea i fuzije elektronike, bluesa i jazza apsolutna je ikona.
Iako je u svojoj dugoj karijeri do sada izdao dva autorska albuma, 1995. godine -“Boulevard” i “Tourist“” pet godina kasnije, slovi kao jedan od pionira francuskog housea i nu-jazza.
Francuska glazbena scena lansirala je glazbenike koji pokrenu svijet u novom smjeru, te pojedini kritičari tvrde da je St Germain utro put svjetske elektro i house scene.
Snimljen u Parizu, album “Real Blues” inspiriran je ljubavlju prema glazbi koja potječe iz afričke države Mali.
“Nošen zvukom udaraljki album je prožet profinjenim vokalom legende bluesa Lightnin’ Hopkinsa, koji je St Germainu bio inspiracija,  jedno je elektro-remek djelo”, objavila je Tvornica kulture.
Navarreova glazba odražava njegovu ljubav prema bluesu, jazzu i crnačkoj glazbi, a eksperimentirao je s blues i gospel semplovima u kombinaciji s plesnim ritmovima.

Komentari

komentara