Frontmen legendarnih Radioheada, Thom Yorke, objavit će novi solo album koji je ujedno i glazbena podloga za novi film »Suspiria« koji je režirao Luca Guadagnino.

Album naslovljen »Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)« bit će objavljen 26. listopada za izdavačku kuću XL Recordings.


Album se sastoji od 25 kompozicija koje predstavljaju miks instrumentalnih komada i pjesama nešto tradicionalnije strukture kao što su »Unmade«, »Has Ended« i »Suspirium« čija je osnovna tema ujedno i glavna tema filma.

Glazbeno gledano, ovo izdanje predstavlja kombinaciju klavirskih balada, elektronike u maniri njemačkog krautrocka, slojevitih vokalnih dionica i melodija koje spajaju motive užasa, čežnje i melankolije. Pored Thoma, doprinos su dali i Sam Petts-Davis kao koproducent, Noah Yorke kao bubnjar, Pasha Mansurov kao flautist, kao i Londonski suvremeni orkestar i zbor.

Film »Suspiria« je remake istoimenog kultnog horor ostvarenja iz 1977. godine koje je originalno režirao Dario Argento. Radnja novog filma je, kako je to bio slučaj i s originalom, smještena u Berlin 1977. godine. Film će, kao i album, svjetsku premijeru imati 26. listopada. Muzika iz filma bit će dostupna na svim digitalnim streaming i download platformama, kao i na duplom CD-u i duplom ružičastom vinilu.

Komentari

komentara