Grupa My Baby, koja svojim plesnim ritmovima, kombinacijom psihodeličnog bluesa, rocka i funka, gitarističkim blues solažama i hipnotičkim nastupom raspleše publiku u svakom dijelu svijeta, ove godine stiže na INmusic festival, priopćili su organizatori festivala.

Nizozemsko-novozelandska trojka My Baby bend uklopio je od zapadnoafričkih plemenskih plesnih elemenata preko indijskog ragasa do elemenata suvremene dance scene.
Bend su osnovali 2012. godine u Amsterdamu brat i sestra Joost i Cato van Dyck, uz blues gitarista Daniela ”DaFreez” Johnstona. Snimili su dva albuma, a imaju 150 svirki godišnje i brojne obožavatelje.
Debitantskim albumom ”Loves Voodoo” iz 2013. godine izrazili su protest protiv negativnih aspekata suvremenog društva, a pjesmama s drugog albuma “Shamanaid” iz 2015. godine nastavili su sa zanimljivom kombinacijom hipnotičkog vokala, ponavljajućih beatova i gitarističkih dionica, priopćeno je.
Dodaju kako su britanske novine The Argus komentirali kako je ”veoma rijetko da bend koji nastupa uživo uspije stvoriti atmosferu koja je obično rezervirana za glavne DJ-e večeri, ali The Baby to uspijeva”.
Zahvaljujući zapanjujućim nastupima i posebnom glazbenom i scenskom izričaju pobuđuju veliko zanimanje publike.
Uz My Baby na INmusic festivalu nastupit će Florence + The Machine, PJ Harvey, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi i druge jer “Ljeto počinje na INmusic festivalu”, poručuju organizatori.
INmusic festival održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu.

Komentari

komentara