Nakon poduže stanke opet se javio Keith Richards i »opleo« po kolegama. Briljantni gitarist Rolling Stonesa čuven je po svojim duhovitim kritikama i »ubodima« svih oko sebe (uključujući i vlastitu grupu, posebno Micka Jaggera koji je, po Richardsu, na njega ljubomoran jer Keith ima većeg!).

Ovog se puta snimajući dokumentarac o svojim danima djetinjstva Keef obrušio na Beatlese i njihovu koncertnu (ne)sposobnost.
– S glazbene strane Beatlesi su imali divan zvuk i velike pjesme. Ali svirka uživo? A ne, to ne. Nikad oni to nisu znali«, rekao je Richards zamjerivši liverpulskim bubama i to što su se 1967. godine previše okrenuli mistiku Maharishi Mahesh Yogiju.
– Ma on je bio samo jebeni manipulator, a oni su mu se samo tako prepustili, oštar je bio Richards u dokumentarcu »Keith Richards: The Origin Of The Species« kojeg će BBC 2 emitirati sutra i u kojem je obrađeno Keithovo djetinjstvo u nakon Drugog svjetskog rata razrušenom Londonu. Režiser tog dokumentarca je čuveni Julian Temple koji je režirao kultni punk film »The Great Rock & Roll Swindle« o Sex Pistolsima, ali i odličnu glazbenu dramu »Absolute Beginners« u kojoj je vrlo dobru ulogu pružio David Bowie. Pretpostavke su da će i dokumentarac o Richardsu biti dobar, a što ćemo još od majstora Richarda tek čuti…

Komentari

komentara