Legendarni američki roker Bruce Springsteen najavio je da će 14. lipnja objaviti dugoočekivani novi album pod nazivom »Western Stars«, inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina, a već od petka moći će se vidjeti spot za jednu od pjesama s albuma »Hello Sunshine«, objavio je Menart u četvrtak.


Bit će to Sprinsteenov 19 studijski album i prvi u posljednjih pet godina. Album objavljuje za Columbia Records. Sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.
Kako se ističe u najavi, »Western Stars« vodi Springsteenovu glazbu u osvajanje novih prostora, dijelom crpeći inspiraciju iz kalifornijske pop glazbe kasnih 60-ih i ranih 70-ih godina prošloga stoljeća. Album uključuje 13 pjesama, a obuhvaća širok raspon američkih tema, od autoputova do pustinjskih prostora, preko izolacije i zajednice, do trajnosti doma i nade.

»Ova ploča predstavlja povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima«, rekao je The Boss o svojem novom albumu, kojeg naziva »kutijicom dragulja«.

Prvi singl i spot bit će objavljen u petak, 26. travnja, odmah nakon šest sati ujutro po hrvatskom vremenu.
Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente. Patti Scialfa je doprinijela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme.

Glazbeni aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 glazbenika, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i glazbeni gosti David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell. Album je miksao Tom Elmhirst.

Springsteen potpisuje sve pjesme. Redom, to su: »Hitch Hikin’«, »The Wayfarer«, »Tucson Train«, »Western Stars«, »Sleepy Joe’s Café«, »Drive Fast (The Stuntman)«, »Chasin’ Wild Horses«, »Sundown«, »Somewhere North of Nashville«, »Stones«, »There Goes My Miracle«, »Hello Sunshine« i »Moonlight Motel«.

Komentari

komentara