Američka glazbenica Little Annie nastupit će kao »supporting act« američkom bendu Swans na koncertu koji će održati 27. ožujka sljedeće godine u riječkom Pogonu kulture, u sklopu četvrtog Impulse Festivala.

Kantautorica, slikarica, pjesnikinja, performerica i glumica Little Annie na sceni je prisutna od 1977. godine. Od prvih koraka u legendarnom njujorškom klubu Max’s Kansas City do danas objavila je veliki broj žanrovski različitih izdanja, a impresivan popis glazbenika s kojima je surađivala, uz Swans, uključuje i imena kao što su: Crass, Marc Almond, Paul Oakenfold, Lee Scratch Perry i Bonnie Prince Billy.

Zadnji album »Trace« objavila je ove godine.

Podsjetimo, headliner četvrtog izdanja Impulse Festivala legendarni je američki eksperimentalni rock bend Swans. Izvorno aktivni od 1982. do 1997. godine, na čelu s pjevačem, tekstopiscem i multiinstrumentalistom Michaelom Girom, Swans kao jedan od ključnih bendova njujorške no wave scene, ostavljaju duboki trag, a svoju prepoznatljivost temelje na eksperimentalnim i repetitivnim strukturama pjesama te upečatljivim i beskompromisnim živim nastupima.

Četvrti Impulse festival u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci na rasporedu je od 27. ožujka do 1. travnja sljedeće godine. U sklopu festivala bit će održana i besplatna radionica primitivnog tiska This Town Need Posters. U OKC-u Palach 29. i 30. ožujka vodit će je Sven Sorić i Hrvoje Spudić. Polaznici radionice imat će priliku naučiti osnove mješanja boja, pripreme tiskarskih klišeja, rada s različitim vrstama papira i s različitim prešama. Zainteresirani se mogu prijaviti e-mailom na info@impulsefestival.com.

Festival donosi i tradicionalni Glazbeni osvrt čija će tema ovog puta biti »1967. – 50 godina psihodelije«. Predavanje će održati Ronald Rajković i Luka Malvić. Ulaznice za koncert Swansa do 31. je prosinca moguće kupiti po cijeni od 105 kuna. S prvim danima 2017. cijena se penje na 125 kuna, dok će na dan koncerta cijena ulaznica iznositi 145 kuna. Ulaznice je moguće kupiti u Dallas Music shopu Rijeka, Croatia Recordsu, The Beertiji, Autotransu i u sustavu Entrio.hr.

Komentari

komentara