Koncertni ciklus Miješalica večeras u beach bar Pajol na plaži Grčevo na Pećinama dovodi peteročlanu slovensku grupu Divje jezero.

Bend iz Idrije i okolice svira instrumentalnu glazbu, a u svojem glazbenom izričaju kombinira nekoliko različitih glazbenih stilova kao što su jazz, rock, fusion i utjecaje bendova i glazbenika, kao što su Billy Cobham, Jeff Beck, Dixie talog, Rush, Pink Floyd, Santana… Bend je započeo s radom 2006. godine, kao duo, a 2010. pridružio im se i treći član. Nakon demomaterijala, snimili su albume »Mestni vrvež« i »Pobeg iz blodnjaka/Escape From the Maze« koji će riječka publika čuti prvi put. Članovi benda su: Alen Bogataj (bas gitara), Ales Golja (gitara), Luka Čibej (bubnjevi), David Križaj (klavijature) i Tomi Peljhan (saksofon).

Glazbeni repertoar ovog sastava nije pravljen za »široke narodne mase«, ali će ga znalci jazz i fusion glazbe objeručke prihvatiti. Početak svirke zakazan je za 20:30, a ulaz je besplatan. U subotu je u Pajolu na rasporedu besplatan program »Distune na Pajolu« u organizaciji Distune Promotiona. Bit će to svojevrsno zagrijavanje za skorašnji koncert američke kantautorice Chelsea Wolfe i belgijskog benda Brutui koncert američkog alt country/indie rock benda Calexica koji su na rasporedu 1. i 13. kolovoza.

– Osim prvoklasne plejliste koju mahom čine albumi nadolazećih izvođača naći će se tu i ljetni biseri. Naravno, pripremili smo i nagradne igre u vidu poklon-paketa, a sve u suradnji s Pajol barom koji taj dan priprema i posebnu osvježavajuću ponudu. Ljeto, plaža, kokteli i dobro društvo, poručuju iz Distunea.

Komentari

komentara