Slovenski avangardni sastav Laibach najavio je novi studijski album »The Sound Of Music« koji će biti objavljen 23. studenog za izdavačku kuću Mute.

Veći dio albuma zasnovan je na glazbi iz filma »The Sound Of Music« iz 1965. godine koju je bend djelomično izvodio prilikom nastupa u Sjevernoj Koreji 2015. godine. Odabrali su baš ove pjesme zato što su jako popularne u Sjevernoj Koreji i samim tim se koriste pri učenju engleskog jezika. Pjesme kao što su »My Favorite Things«, »Edelweiss« i »Do-Re-Mi« prearanžirane su s originalnim tekstom u standardnoj Laibach maniri, dok je za pjesmu »Maria« tekst blago izmijenjen te se u ovoj verziji zove »Maria/Korea«.

 

Na albumu se nalaze i obrada tradicionalne korejske kompozicije »Arirang« koja se smatra neformalnom himnom ove zemlje, kao i Laibach pristup tradicionalnom korejskom instrumentu po imenu gayageum. Gostujuće vokale na albumu su izveli Boris Benko (Silence) i Marina Mårtensson.

Video spot koji prati singl »The Sound Of Music« sastavljen je od snimaka s nastupa benda Laibach u Sjevernoj Koreji kao i snimaka iz jedne od tamošnjih muzičkih škola. Album »The Sound Of Silence« bit će dostupan na vinilu, CD-u i digitalnim platformama.

Komentari

komentara